HKC stelt in tweede helft winst veilig

HKC moest in Westbroek trachten haar ongeslagen status te behouden, na de twee eerdere winstpartijen in deze nog prille competitie. Tegenstander DOS had zich goed geprepareerd op deze wedstrijd en toonde van meet af aan een tomeloze inzet. HKC begon juist nonchalant, moest steeds in de achtervolging en kon na een 8-6 achterstand bij rust pas in het laatste kwartier het initiatief naar zich toe trekken, om uiteindelijk met 14-17 cijfers beide punten mee naar Boven-Hardinxveld te nemen.

DOS schoot uit de startblokken en voor HKC was het onwennig dat zij voor het eerst dit seizoen tegen een achterstand aan moest kijken door twee snelle treffers van de thuisploeg: 2-0. Nadhie den Dunnen slaagde er na enige tijd in om via een schot en een fraaie doorloopbal te egaliseren, maar het was bij HKC te slordig om de tegenstander direct op achterstand te zetten. Bovendien verhinderde de dwars over het veld staande wind om van afstand trefzeker te zijn. DOS bleef hard werkend HKC steeds een stapje voor, hoewel de voorsprong voor de Utrechters nooit meer bedroeg dan twee doelpunten. Deze marge stond ook bij rust op het bord (10-8) en voor de Hardinxveldse coaches John Spek en André Kuipers was er duidelijk werk aan de winkel.

HKC kwam beter uit de kleedkamer en verkleinde direct de achterstand, maar kon vooralsnog niet doorstoten. Bij HKC kwamen Mabel Havelaar en Mark Klop in het veld voor Annelies Kop en Job Pauw, waarbij Mark Klop in de verdediging weer steeds werd terug gewisseld voor Job Pauw. Deze wissels hadden direct succes, want Mabel Havelaar promoveerde haar eerste schot tot doelpunt en ook Mark Klop had snel van afstand en met een geforceerde strafworp succes. Het betekende dat HKC op gelijke hoogte kwam met de thuisploeg: 11-11. Hierna ging HKC meteen door naar een 11-13 voorsprong en bleef daarna de regie houden. Hierna bleek ook dat DOS, door de energie die zij in de wedstrijd gestopt had op was en zij moesten toezien dat HKC uitliep naar een maximale voorsprong van vier punten. Het werd tenslotte een 14-17 overwinning voor de BMN De Klerkploeg, die niet zonder slag of stoot tot stand kwam maar uiteindelijk wel verdiend was.

Op he scoreformulier van HKC kwamen: Eliza Roest en Nadhie den Dunnen (ieder 4), Carmen de Heer, Danny den Dunnen en Mark Klop (ieder 2), Corné Troost, Job Pauw, Mabel Havelaar (ieder 1).

A.s. zaterdag staat er in Boven-Hardinxveld een heuse topper op het programma met de thuiswedstrijd tegen Wit Blauw Green / Organics. De Kampenaren wonnen ook al haar wedstrijden, zij het tweemaal met miniem verschil en voeren dus met HKC de ranglijst aan. Aanvang 15.30 uur. De reserves van beide verenigingen spelen om 13.50 uur tegen elkaar, waarbij HKC ook in deze wedstrijd zal trachten zonder puntverlies te blijven.

Doelpunten HKC in de wedstrijd

Wedstrijdmoment HKC 1 - Wit-Blauw/Green Organics 1