HKC start met verlies bij Nieuwerkerk

Na een gedegen voorbereiding startte afgelopen zaterdag de veldcompetitie, waarbij voor HKC direct een pittige opdracht stond geprogrammeerd met de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk. Net als HKC heeft Nieuwerkerk, getraind door recordintenational Leon Simons, ambities om in de top van de Overgangsklasse mee te draaien.

HKC werd in de eerste helft na een aftastend begin op een achterstand gezet, welke de gehele wedstrijd niet meer overbrugd kon worden, ondanks dat HKC daar in de tweede helft zeker mogelijkheden toe had. Het echte doordrukken om tot succes te komen zat er echter niet in en Nieuwerkerk maakte dan ook terecht aanspraak op beide punten.

Sanne Langendoen schoot voor HKC de eerste treffer binnen, direct gepareerd door Nieuwerkerk. Na om en om scoren door beide ploegen sloeg Nieuwerkerk direct een gaatje naar 6-3 en het schotpercentage lag bij HKC in deze fase te laag om mee te kunnen gaan met de tegenstander. Dat bleef enigszins het beeld van de eerste helft. Het bleek ook dat de ploegen door de coaches goed waren geïnstrueerd, waardoor de verdedigingen een groot stempel drukten op de wedstrijd en sprankelende aanvallen schaars waren. Het maakte het duel er niet minder interessant door. De eerste helft werd afgesloten met een duidelijke 11-7 voorsprong voor de ploeg uit Nieuwerkerk aan de IJssel.

Na rust kreeg HKC meer grip op de wedstrijd. Verdedigend had de ploeg van John Spek en Raimond Nieuwenhuizen haar zaken beter voor elkaar en aanvallend kon men meer blijven herhalen, hoewel het schotpercentage te laag bleef. De score werd snel naar 13-9 getild, waarna in de 7e en 9e minuut respectievelijk Eliza Roest en Kelly de Bruin HKC terug in de wedstrijd brachten en was het wachten op de aansluitingstreffer. De jeugdige Nieuwerkerkploeg wist in de volgende fase steeds op tijd te scoren en HKC niet dichter dan op twee punten te laten komen. Bij een 16-14 stand werd er geruime tijd niet gescoord, HKC had toen nadrukkelijk de mogelijkheid om Nieuwerkerk pijn te kunnen doen, maar de Boven-Hardinxvelders slaagden daar niet in. Toen Nieuwerkerk wel scoorde was de wedstrijd gespeeld en net voor het eindsignaal van de prima acterende scheidsrechter Ron Ringma kon HKC de eindstand nog op 17-15 bepalen, waarmee de punten verdiend in Nieuwerkerk bleven.

De HKC-goals werden gescoord door: Eliza Roest en Corné Troost (ieder 4), John den Dunnen en Kelly de Bruin (ieder 2) en Lotte Scherstra, Rianne Swets en Sanne Langendoen (ieder 1).
A.s. zaterdag speelt HKC om 16.00 uur thuis tegen opnieuw een sterke opponent, namelijk Swift uit Middelburg, dat afgelopen zaterdag GKV/Enomics met 21-15 wist te verslaan. Het belooft in ieder geval een interessante krachtmeting te worden aan de Tiendweg, waarbij vooraf de reserveteams van HKC en Swift tegen elkaar spelen.

Doelpunten HKC in de wedstrijd