HKC start 2006 met verlies tegen Pernix

Na twee korfbalvrije zaterdagen, heeft HKC afgelopen zaterdag de zaalcompetitie hervat. Tegen Pernix uit Leiden werd kansloos met 8-15 verloren.

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar moest HKC spelen tegen Pernix. Samen met Pernix en Albatros stond HKC bovenaan de ranglijst en het beloofde dus op voorhand een spannende wedstrijd te worden. HKC trad zaterdag wederom aan met Robert de Haas in de basis op de plaats van de geblesseerde Arnold Tromp.

HKC startte de wedstrijd goed. Na tien minuten stond er een 3-0 voorsprong op het scorebord. Daarna werd het initiatief echter volledig uit handen gegeven. De lange Pernix-heren gingen voortdurend zakken in de verdediging en zetten de rebound van HKC daarmee erg onder druk. Ook werden er aanvallend door HKC veel plaatsfouten gemaakt. Verdedigend liet HKC de tegenstander te makkelijk schieten en Pernix maakte hier gebruik van door veel schoten te scoren. De ruststand was dan ook 5-10 in het nadeel van HKC.

Na rust wist HKC het spel helaas niet om te buigen. Pernix bracht de stand op 5-12 en pas na een kwartier in de tweede helft scoorde HKC het eerste doelpunt. Halverwege de tweede helft kwam Arno den Breejen in het veld. Hierdoor kon HKC meer reboundduels winnen en duurden de aanvallen wat langer. Er was echter te weinig tijd om de achterstand nog weg te werken. HKC en Pernix wisten gedurende het laatste kwartier van de wedstrijd om en om nog een aantal doelpunten te scoren. Na zestig minuten spelen was de eindstand 8-15 voor de bezoekers. Een teleurstellend begin van 2006 voor HKC.Aanstaande zaterdag speelt HKC uit tegen VEO. Een overwinning zal nodig zijn om aansluiting te houden met de kop van de ranglijst. HKC zal er alles aan gaan doen om volgende week de punten mee naar huis te nemen.