HKC speelt zich veilig

Afgelopen zaterdag 5 maart speelde HKC haar laatste uitwedstrijd van het seizoen 2010/2011 in de Jager tegen rode lantaarn ACKC uit Almkerk. Het seizoen is tot dusverre teleurstellend en ongelukkig verlopen en dat betekende voor vandaag dat er gewonnen moest worden om niet verder in deegradatiegevaar te komen. ACKC vocht voor een van haar laatste kansen en met de 17-17 uitslag van de heenwedstrijd in het achterhoofd beloofde het een hete middag te worden. Na een uitstekend begin van de BMN-formatie van trainer/coach Dick van Houwelingen viel HKC ver terug maar door een uitstekende invalbeurt van Niels Deventer werd uiteindelijk een verdiende en ruime 16-9 overwinning behaald.
Voor de gehele HKC vereniging was de wedstrijd tegen ACKC een belangrijke, er was een bus geregeld en het Hardinxveld publiek wist in grote getalen de sporthal in Giessen te vinden. De jeugd had zich uitgedost en was met trommels en toeters duidelijk aanwezig. Top dat de selectie zo werd aangemoedigd!

Moment in de wedstrijd ACKC 1 - HKC 1Zoals gesteld startte HKC startte zeer sterk aan de wedstrijd, lange geduldige aanvallen leidden tot een 2-0 voorsprong door het eerste aanvalsvak. Van belang hierin was de rust die de ploeg uitstraalde en het vertrouwen in een goede afloop. Arnold Tromp die deze wedstrijd ten faveure van Niels Deventer was gestart heerste in de rebound en stelde zijn vakgenoten in staat te scoren en zodoende kwam een 4-0 score op de borden. ACKC scoorde tegen en dat werkte verlammend op HKC, er werd te rustig gespeeld en aanvallen werden voorspelbaar. Voor ACKC betekende dit het sein om door te blijven gaan en zo kwamen zij terug in de wedstrijd. Gelukkig scoorde Francis Kraaijeveld nog van ver en werd er met een magere 5-4 stand gerust.

In de rust werden de puntjes op de ‘i’ gezet en besproken om direct uit de startblokken te schieten en het geslagen gat te vergroten. Dit lukte nog niet direct en om en om scorend werd een 8-8 stand bereikt, ACKC kwam zelfs op een 8-9 voorsprong en dit was voor HKC coach Dick van Houwelingen het sein om te wisselen. Hij bracht Niels Deventer in voor Robert Kraaijveld. De eerste actie in combinatie met Stephan de Boon leverde direct een strafworp op die echter door Stephan werd gemist maar door Niels vanuit de rebound werd omgezet naar een doelpunt. Het andere vak werd ook geinsprireerd en Arjan de Haas schoot van ver een voorsprong op de borden. De vlugge tegenstander van Niels Deventer scoorde een mooie doorloopbal maar daarna was het Niels Deventer die orde op zaken stelde. Gesteund door zijn vak schoot hij HKC naar een twee punten voorsprong, dit gevolgd door twee snelle goals van Sandra de Boon en Esther de Groot achter de korf en zodoende kwam er een velige marge op de borden. HKC was los en scoorde rustig door, wederom tweemaal Niels Deventer en het slotakkoord door Arjan de Haas leverde een uiteindelijk ruime 16-9 overwinning op.

Later op de avond verloor Merwede haar wedstrijd en dat betekent dat HKC helemaal veilig is. Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd tegen de inmiddels kampioen SDO (K). Met net zo veel publiek als in deze uitwedstrijd bij ACKC en met de mogelijke bus vanuit Kamerik kan dit een mooie afsluiting van het seizoen worden.

Rest mij nog namens de selectie alle supporters heel erg te bedanken voor hun komst! Super dat jullie allemaal aanwezig waren en ons naar de overwinning schreeuwden. Laten we voorstellen dit elke (thuis)wedstrijd zo te doen. Tot zaterdag!

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20110305ACKC1HKC1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}