HKC speelt zich veilig tegen DOS/Kampen

Door een 12-11 overwinning op DOS/Kampen heeft HKC zich drie wedstrijden voor het einde van het seizoen veilig gespeeld.

Op een zonnig veld in Boven-Hardinxveld, stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen DOS/Kampen op het programma. HKC was gewaarschuwd voor deze tegenstander aangezien de uitwedstrijd eerder dit seizoen verloren ging.

 

De eerste helft ging gelijk op. Door een vrije bal van Arnold Tromp, een fraaie doorloopbal van Esther de Groot, afstandsschoten van Esther Both en Menno Bakker en een tegenstander die gelijke tred wist te houden, werd de rust bereikt met een 7-7 stand.

 

Na de theepauze kwam HKC scherp uit de startblokken en werd vooral verdedigend het spreekwoordelijke puntje op de i gezet. Hierdoor had DOS veel meer moeite met scoren en wist HKC een voorsprong van 12-9 te nemen, onder andere door het vierde doelpunt van Menno Bakker. Na een te laat ingezette inhaalrace van DOS eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een knappe 12-11 overwinning voor HKC.

 

Door deze overwinning heeft HKC zich veilig gesteld in de poule en kan de formatie van Bram van Geffen de komende drie wedstrijden vrijuit spelen.