HKC speelt zich definitief veilig

Afgelopen zaterdag 24 mei speelde HKC de lastige uitwedstrijd tegen De Meeuwen uit Putten. Voor HKC was het zaak om na de vierpunten wedstrijd van vorige week tegen Nieuwerkerk zich definitief veilig te spelen. HKC startte van in een gewijzigde opstelling; Marlies Bommeljé en Stephan de Boon speelden voor Francis Kraaijeveld en Arno den Breejen.

Dat het voor De Meeuwen ook zaak was om punten te halen, bleek al snel na het eerste fluitsignaal, de Puttenaren stoven uit de startblokken en al snel stond er een 2-0 score op de bordjes. Doelpunten van Esther Bot en Arnold Tromp neutraliseerden echter al snel. In het eerste aanvalsvak was het zoeken naar de juiste kansen wat mede door de fysieke kracht van De Meeuwen bemoeilijkt werd. De thuisploeg kon hiervan profiteren en liep uit naar een 5-2 voorsprong. Het tweede deel van de eerste helft werd er gelukkig beter gekorfbald door HKC en scores van Menno Bakker, Arjan de Haas en Arnold Tromp zorgden voor 6-5 ruststand.

In de pauze werden de tactische plannen nog eens doorgenomen waarbij vooral verdedigend geduld behouden moest worden. Na een doelpunt van De Meeuwen was het de beurt aan HKC om het heft in handen te nemen, het eerste aanvalsvak was nu ook doeltreffend en zorgde voor weer een gelijke stand en even later zorgde Arjan de Haas zelfs voor de eerste voorsprong. HKC-coach Harrie Kelderman probeerde door het inbrengen van Francis Kraaijeveld en Arno den Breejen voor meer zekere rebounds te zorgen, echter was het De Meeuwen dat toch weer op gelijke hoogte kwam en daarna zelfs de leiding weer pakte. Het was echter Menno Bakker die met een koel schot de 10-10 binnenschoot. HKC probeerde de wedstrijd uit te spelen (een gelijkspel betekende namelijk definitief lijfbehoud), echter door de krachtige verdedigende rebounds van De Meeuwen kregen zij nog één kans op de winst. Dit lukte bijna, echter één seconde te laat waardoor de scheidsrechter het doelpunt niet kon meetellen. Al met al een terechte uitslag en definitief lijfbehoud voor HKC.

Volgende week speelt de Rabo-formatie de uitwedstrijd tegen Albatros uit Zwijndrecht. Komt allen kijken!

(Foto’s van Mariska Koppelaar)