HKC speelt weer gelijk

Afgelopen zaterdag stond voor HKC de thuiswedstrijd tegen Futura uit den Haag
op het programma. Ondanks het erg mooie weer waren de doelpunten schaars en moest HKC helaas weer een gelijkspel toestaan. Nog steeds staat HKC los van de concurrentie, alleen is het nu zaak twee winstpartijen te boeken.

HKC startte goed met de wedstrijd en door een doelpunt van Robert Kraaijeveld werd het al snel 1-0. Ook Futura liet zich zien en zo kwam HKC op een 1-2 achterstand, het was echter Stephan de Boon die van ver de 2-2 aantekende. Dit was eigenlijk het beeld van de hele wedstrijd. Eén van de ploegen kwam op voorsprong en de andere maakte weer gelijk. Door doelpunten van Menno Bakker en wederom Robert Kraaijeveld werd een 5-5 ruststand bereikt. Kansen waren er genoeg maar helaas weinig doelpunten.

Futura kwam na de rust het beste uit de startblokken en scoorde direct de 5-6. De in de eerste helft snel scorende eerste verdediging haperde even in het aanvalsvak en dat was voor coach Leon Kwakernaat reden om te wisselen. Eerst werd Arjan de Haas ingebracht en even later ook Astrid Fijnekam. Beide wissels scoorden nog wel, maar dit was helaas niet genoeg om de winst te pakken. Eindstand werd 7-7.

Volgende week speelt HKC niet, maar daarna wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen Achilles waartegen zeker de punten gepakt moeten worden.