HKC sluit seizoen af met zege op VEO

Het voortraject voor de laatste wedstrijd van het seizoen voor het vlaggenschip van HKC was belangrijker dan de wedstrijd van dat zelfde HKC 1.
HKC 2 moest de punten pakken tegen VEO 2 om een verlenging van de competitie te voorkomen. Dat zag er in het begin moeizaam uit, maar HKC 2 stelde orde op zaken in de tweede helft en won uiteindelijk overtuigend van VEO 2 waardoor het zich in veiligheid speelde door VEO 2 met 12-8 huiswaarts te sturen.

Zowel HKC 1 als VEO 1 uit Voorburg, waren uitgespeeld voor deze competitie en iedereen kon er dan wel als speler, maar ook als toeschouwer eens rustig voor gaan zitten. De wedstrijd was drukbezocht ook mede door het zeer goede weer van afgelopen zaterdag.

Bij HKC kon Kees Baks (voorheen basisspeler van HKC 1) na lang blessureleed in de basis starten en er op een eervolle manier afscheid genomen worden van deze belangrijke pion van de HKC selectie. Het was Kees Baks die zijn eerste schotpoging tot score wist om te zetten en HKC op voorsprong wist te zetten en dat zorgde voor luidkeels gejuich vanaf de kant. Kees werd na 5 minuten gewisseld door Niels Deventer en bedankt voor de afgelopen jaren, want Kees stopt met korfballen op dit nivo. Na dit feit ontspon zich een doelpuntrijk duel waarbij met name HKC het bovenliggende spel vertoonde en gedurende de eerste helft meer afstand nam.

Het kwaliteitsverschil kwam met name tot uiting in het aantal doelpogingen, maar ook het vernuft in het spel waardoor iedereen tot kansen kon komen bij HKC. Er werd gerust met een 12-7 voorsprong.

In de tweede helft breidde HKC de voorsprong uit tot 19-10 en de wedstrijd was op dat moment al lang gespeeld. VEO wist af en toe nog iets terug te doen en de scheidsrechter floot een goede wedstrijd waardoor er op geen enkel moment hinder werd ondervonden of er irritatie was bij de spelers. Het werd uiteindelijk 22-17 voor HKC, dat als gedeeld 2de eindigde in deze poule na een mooi kampioenschap in de zaal natuurlijk een prima prestatie.

Scores HKC: John den Dunnen 5x, Emiel Deventer 5x, Ruud aan de Wiel 5x, Annelies Kop 2x, Rianne Swets 2x, Mariëlle de Waal 1x, Niels Deventer 1x, Kees Baks 1x.