HKC sluit seizoen af met verdiende overwinning op ASVD

De laatste wedstrijd van het seizoen van de HKC selectie stond in het teken van afscheid nemen van een aantal spelers en het was ondanks dat er niets meer op het spel stond een drukbezocht duel. Voor HKC 1 was het duel tegen ASVD 1 misschien alleen nog met in het achterhoofd de onnodige nederlaag in het uitduel en dat er nog iets van revanche gevoelens meespeelden in deze wedstrijd en dat ze uiteraard wel de tweede plek wilden behouden in deze poule. HKC 2 had zich ook veilig gespeeld en wist de wedstrijd tegen ASVD 2 in winst om te zetten.

ASVD ging voortvarend van start en ondanks dat HKC een duidelijk kansenoverwicht had wist ASVD een gaatje te slaan naar 3-6. Vanaf dat moment ging het bij HKC lopen en wist het mede door de afscheid nemende en ook in zijn laatste wedstrijd scherp spelende Niels Deventer terug te komen in de wedstrijd en de achterstand om te buigen naar een 8-6 voorsprong. Het HKC publiek ging er eens goed voor zitten, want HKC liet ook in deze wedstrijd zien dat het als ploeg echt gegroeid is en liet van tijd tot tijd het klasse verschil zien met tegenstander ASVD. Het team van John Spek en Raymond Nieuwenhuizen ging uiteindelijk met een 12-8 voorsprong rusten.

Ook in de tweede helft liet HKC er geen gras over groeien en er werd via Niels Deventer en Jair Korf de Gidts de voorsprong verder uitgebreid naar 14-9. Lotte Scherstra en John den Dunnen scoorden beidde nog een mooie doorloopbal en het lag met name aan HKC zelf dat het overwicht niet nog meer in doelpunten werd uitgedrukt.

HKC had de wedstrijd in de knip en mede daardoor kon het op gepaste manier afscheid nemen van Niels Deventer die meer dan 10 jaar in HKC 1 gespeeld heeft en hij kreeg uiteraard een daverend applaus voor al de mooie acties door de jaren die hij het HKC publiek gegeven had. Ook  Mark Klop (naar PKC) en Jair Korf de Gidts (naar Pernix) namen afscheid  en ook voor hen gold dat ze met een groot applaus van het veld gingen.

HKC sloot de wedstrijd tegen ASVD met 21-13 af en kan terugkijken op een prima seizoen.

Scores HKC: Niels Deventer 5, John den Dunnen 4, Tjeerd Gort 4, Kelly de Bruin 3, Lotte Scherstra 2, Jair Korf de Gidts 2, Annelies Kop 1.

Foto’s van de wedstrijd

Doelpunten HKC in de wedstrijd