HKC sluit af met een klinkende overwinning op OZC

In deze laatste zaalwedstrijd van dit seizoen was HKC op zoek naar revanche tegen OZC uit Rotterdam. De uitwedstrijd bij OZC werd nipt verloren met 21-20 nadat HKC geruime tijd de controle over de wedstrijd had gehad. Er stond niets meer op het spel, behalve de eer en en met een goed gevoel deze zaalcompetitie af te sluiten.

HKC startte sterk en via John den Dunnen nam het binnen no-time een 2-0 voorsprong. HKC speelde frivool en vrij van alle spanning en bouwde de voorsprong gestaag uit. Na 14 minuten was het Niels Deventer die een fraaie aanval van het vak wist af te ronden en was het inmiddels uitgelopen naar 9-3. Het was duidelijk voor OZC dat er deze middag niet veel te halen viel bij HKC. HKC bleef geconcentreerd zoeken naar de kansen en waar het deze competitie veel kansen nodig had om het af te maken, was dat vandaag niet het geval. Esther de Groot zorgde achter de korf voor 11-4 en uiteindelijk ging HKC rusten met een 14-7 voorsprong.

De tweede helft eigenlijk een zelfde beeld, HKC wist de mand goed te vinden en bleef fris en vrij spelen, via Esther Bot werd de 21-11 op het bord geschoten en de laatste 10 minuten waren voor de statistieken. Mariëlle de Waal zorgde nog voor het slotakkoord bij HKC , 25 -14 was uiteindelijk de uitslag.

Voor HKC komen er nu weer spannende tijden aan. De veldcompetitie is tot nu toe zeer spannend gebleken. HKC staat in de 1ste klasse op een gedeelde 4de plaats en ontmoet in de eerste thuiswedstrijd, nummer 3 RWA op 28 maart, tussen plek 1 en plek 7 zit 4 punten verschil.

HKC 1 oefent nog tegen de Merwede selectie 19 maart en 21 maart tegen de Telstar selectie.

Scores HKC : John den Dunnen 6, Kees Baks 6, Esther de Groot 4, Emiel Deventer 3, Niels Deventer 2, Annelies Kop 2, Esther Bot 1, Mariëlle de Waal 1.