HKC sluit 1e helft veldcompetitie af met winst op Fortis

Op het eigen veld aan de Pieter de Hooghstraat in Boven-Hardinxveld heeft HKC haar 2e overwinning van dit seizoen weten te halen na een prima teamprestatie tegen Fortis uit Oost-Souburg . Met 5 punten uit 7 wedstrijen sluit HKC 1 de eerste helft van de veldcompetitie af op een gedeelde 6e plaats en zal na een week rust de warmte van de zaal opgezocht gaan worden.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Futura 1

De aanvangstijd van de wedstrijd stond gepland om 16:00 uur, maar omdat Fortis 1 op de weg naar Hardinxveld-Giessendam driekwartier vertraging had opgelopen door een ongeval floot de prima fluitende scheidsrechter Ronald Geel pas om 16:45 uur voor de 1e maal.
HKC begon de wedstrijd met Suzan de Boon op de plaats van Ellis van Houwelingen in het basis achttal. De weersomstandigheden leken op voorhand voor veldkorfbal niet ideaal. HKC koos ervoor om de 1e helft met de wind tegen te gaan spelen. Al binnen de minuut wist Niels Deventer door het benutten van een vrije bal de brilstand van het scorebord te schieten. Fortis nam over en wist door 2 afstandsschoten voor de 1e ,en wat later bleek ook laatste maal, op voorsprong te komen. Na 10 minuten in de eerste helft nam HKC het initiatief in handen en liep uit naar een 10-6 voorsprong. HKC was fel en scherp in de duels en kwam hier dan ook vaak als winnaar uit. In de laatste minuten van de 1e helft liet HKC zich, met in hun ogen nadelige beslissingen van de scheidsrechter, toch nog even van de wijs brengen en konden de ploegen met een stand van 10-8 in het voordeel van HKC de kleedkamers weer opzoeken voor de rust.

 

In de 2e helft nam HKC het initiatief direct weer in handen en door doelpunten van Emiel Deventer, Kelly de Bruin, Ruud aan de Wiel en Esther de Groot werd een tussenstand van 16-8 bereikt. Pas na 17 minuten in de 2e helft wist Fortis ook weer te scoren en kwam terug tot 16-10. De thuisploeg zette in de laatste 10 minuten geïnspireerd door de fanatieke coaching van trainer/coach Johan van Barneveldt weer aan en wist ondanks de flinke wind de grens van 20 doelpunten voor de 1e maal dit seizoen te passeren.

Bij een stand van 21-11 floot scheidsrechter Ronald Geel voor de laatste maal.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Futura 1

Een uitstekende en zeer welkome overwinning voor HKC 1 in de spannende 1e klasse E waarin nog alles open ligt. De ploegen in deze klasse zijn zeer aan elkaar gewaagd wat ook wel uit de voorlopige tussenstand blijkt. HKC, Korbatjo en Futura delen de 6e plaats met 5 punten. Koag en RWA staan op 6 punten, en Fortis heeft er weer 1 meer. Na de zaalcompetitie zal HKC de draad van deze wedstrijd weer op moeten zien te pakken om zo de broodnodige punten met het oog op handhaving te halen.

 

 

 Scores HKC: Emiel Deventer 6x, Tim Sterrenburg 5x, Ruud aan de Wiel, Marlies aan de Wiel, Niels Deventer, Esther de Groot allen 2x,Kelly de Bruin, Suzan de Boon allen 1x.

 

 

 

 

Highlights

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Futura 1
Moment in de wedstrijd HKC 1 - Futura 1
Moment in de wedstrijd HKC 1 - Futura 1
Moment in de wedstrijd HKC 1 - Futura 1
Moment in de wedstrijd HKC 1 - Futura 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoverslag

{oziogallery 754}