HKC slaat belangrijke slag tegen Korbatjo

Voor HKC stond afgelopen zaterdag de eerste van twee cruciale duels op het programma, namelijk de thuiswedstrijd tegen Korbatjo, de ploeg waartegen in Oud-Beierland met 16-12 was verloren. HKC kon zich, met twee punten achterstand op koploper Movado, geen verdere misstappen veroorloven en de opdracht was dan ook duidelijk. Dat het om een wedstrijd van belang ging bleek ook uit de publieke belangstelling want de tribunes van De Wielewaal waren goed gevuld.

HKC opende de score, maar vervolgens ontwikkelde zich een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij de ploegen om en om scorend tot 3-3 in evenwicht bleven. HKC had zich in die fase beter kunnen belonen, maar het schotpercentage lag aanvankelijk te laag. Toen de schoten wat beter vielen nam een beter korfballend HKC afstand van Korbatjo dat vooral haar fysieke kracht toonde. Niels Deventer was met name uit vrije ballen spatzuiver en ook via verre schoten van John den Dunnen werd door de Hardinxvelders een 8-4 voorsprong opgebouwd. Deze marge stond ook bij rust, die met 9-5 werd bereikt, op het bord en was voor HKC ook een goed uitgangspunt voor een mooi vervolg.

Wie dacht dat de wedstrijd al gespeeld was kwam echter bedrogen uit, want Korbatjo kwam getergd uit de kleedkamer en wist al snel hun achterstand te reduceren tot één punt; 9-8.
Het kostte HKC moeite terug in de wedstrijd te komen. Het moest daar hard voor werken, maar het deed dat dan ook. Om en om scorend werd een 11-10 stand bereikt, waarbij het Korbatjo steeds niet lukte om naast HKC te komen. Het was een periode in de wedstrijd waarbij het meer spannend dan fraai was. De strafworp die door captain Emiel Deventer werd verdiend en door John den Dunnen werd benut, betekende de kentering in de wedstrijd. HKC ging direct door en via Niels Deventer en een fraaie score van Esther de Groot van achter de korf werd een beslissend gat geslagen: 14-10. Korbatjo ging zich nog meer op het fysieke gedeelte toeleggen en met name John den Dunnen moest rondom de korf pittige duels uitvechten met zijn tegenstander, wat aan Den Dunnen wel was toevertrouwd. Scheidsrechter Meijer uit Dordrecht had in deze fase zijn handen meer dan vol, maar hield zich goed staande. Korfballend had HKC in de slotfase het heft helemaal in handen en werkte gestaag aan het uitbouwen van de voorsprong. Via 17-11 werd tenslotte een dikverdiende 18-12 overwinning geboekt en het talrijke publiek wist de prestatie van de BMN-ploeg met groot applaus te waarderen. Trainer-coach Peter van Houwelingen toonde zich na afloop een tevreden man omdat HKC zich goed aan de vooraf gestelde opdrachten had gehouden, daardoor de punten in eigen huis had gehouden en daarmee nog volop in de titelrace is betrokken.

Voor HKC werden de goals in deze wedstrijd gescoord door: Niels Deventer (7), Emiel Deventer (5), John den Dunnen (3), Esther de Groot (2) en Kees Baks (1).
HKC 2 wist haar koppositie gemakkelijk te verdedigen door de Korbatjo-reserves met duidelijke 28-11 cijfers naar huis te sturen.

A.s. zaterdag speelt HKC om 19.40 uur de belangrijke wedstrijd tegen koploper Movado en ook dan is winnen de enige opdracht. Koploper HKC 2 speelt hiervoor om 18.25 uur tegen achtervolger Movado 2.

HKC slaat belangrijke slag tegen Korbatjo

Meer foto’s en video’s van deze en andere competitiewedstrijden zijn te vinden bij Picasa/Google+ voor het foto-overzicht en bij ditYoutube-kanaal voor de interviews en videofragmenten.