HKC slaagt er niet in de punten in eigen hand te houden

Zaterdag 5 december reisde HKC af naar Den-Haag om hier te korfballen tegen Ready. De Hardinxvelders waren na 3 wedstrijden nog ongeslagen, maar hier kwam vandaag een einde aan.

Na het startsignaal van de scheidsrechter kwam HKC al snel op een 2-0 voorsprong, door een mooi schot van Emiel Deventer en een korte kans van Marlies Bommeljé. Dit is echter het enige moment geweest dat de Hardinxvelders op een voorsprong kwamen. Al snel kwam Ready met een antwoord. HKC heeft het grootste gedeelte van de wedstrijd achter de feiten aangelopen. De rust kende een stand van 13-10

Na de rust was het de taak van HKC om het gat te verkleinen en feller in de duels te zijn.  De ploeg kon weer aardig aansluiting vinden door mooie vrije ballen van Niels, een benutte strafworp van Astrid en een schot van invaller Menno. De laatste 10 minuten ging aardig gelijk op, maar het was de Haagse ploeg die in de laatste 10 seconden de 2 punten in de wacht sleepte.

Kortom miste HKC in deze wedstrijd de felheid en agressie. Volgende week staat alweer de laatste wedstijd van 2009 op het programma en zal de ploeg er voor de volle 100% voor gaan om de de 2 punten binnen te slepen.

Het tweede van HKC heeft helaas met 18-17 verloren van Oranje Wit uit Dordrecht. Volgende week hopen zij weer voor nieuwe ronde, nieuwe kansen bij Top uit Sassenheim.