HKC schiet tekort tegen Tilburg

De aanloop naar de wedstrijd tussen HKC en Tilburg verliep niet geheel vlekkeloos, want enige tijd voor het aanvangstijdstip van half vier regende het zodanig dat een groot deel van het Tilburgse kunstgras onder water kwam te staan. Scheidsrechter Cor Bond besloot pas om vier uur dat het duel toch gespeeld zou worden en met een vertraging van een uur klonk om half vijf het beginsignaal.

HKC bleek door het gedoe vooraf allerminst geconcentreerd, waar de thuisclub gretig gebruik van maakte. In no-time keek HKC tegen een 4-0 achterstand aan en moest toen al gaan starten met een inhaalslag. Dat deed HKC dan ook, maar de Hardinxvelders moesten steeds toezien dat Tilburg op cruciale momenten wist te scoren en steeds op voorsprong wist te blijven. Het spel van HKC oogde beter tegenover het rommelige spel van de Brabanders, maar dat spel werd wel met een hogere efficiëntie uitgevoerd, waar bij HKC de zuiverheid veel te wensen overliet. Desondanks drong HKC steeds meer aan en wist enkele keren tot op één punt te naderen, maar Tilburg kon de voorsprong tocht steeds vasthouden en met 8-6 de rust in te gaan.

HKC schiet tekort tegen Tilburg

Na de pauze een zelfde beeld, een beter korfballend HKC tegen een erg enthousiast Tilburg, dat scherp was in het benutten van de mogelijkheden die zij kregen. HKC had veel meer doelpogingen nodig om tot scoren te komen en dat was toch een groot verschil met datgene wat HKC in de eerste wedstrijden van deze competitie liet zien. HKC kon de achterstand weer enkele keren tot het minimale verschil van één punt verkleinen, maar tot een erop en erover kwam het niet. Dat mag de BMN-ploeg zichzelf aanrekenen, want de kansen daartoe waren er voldoende. Bij HKC kwamen Mariëlle de Waal, Stefan den Breejen en Menno Bakker nog in de ploeg voor Esther de Groot, Emiel Deventer en Kees Baks, maar ook dat kon het tij niet keren. Het vizier bleef te onzuiver gericht om de Tilburgers pijn te kunnen doen en daarom moest HKC uiteindelijk genoegen nemen met een 16-14 nederlaag, die hard aankwam in het Hardinxveldse kamp.

De doelpunten voor de ploeg van Peter van Houwelingen kwamen uit handen van: Ruud aan de Wiel (5), Emiel Deventer en John den Dunnen (ieder 3), Kelly de Bruin, Annelies Kop en Kees Baks (ieder 1).

HKC 2 had wel een gemakkelijke middag in Tilburg en wist haar tegenstander met 23-8 te verpulveren. Zodoende wist de ploeg van trainer/coach Robert Bras haar ongeslagen koppositie te verstevigen.

De korfballers hebben het eerste gedeelte van de veldkorfbalcompetitie nu afgesloten en gaan nu de zaal weer in. De eerste oefenwedstrijden worden door de HKC selectie op 25 oktober a.s. in De Wielewaal gespeeld tegen Kinderdijk.

Fotoverslag