HKC schiet tekort in Krimpen

HKC heeft het traditioneel moeilijk in Krimpen aan de IJssel, waar het vaak de punten bij KOAG moet achterlaten. Of die wetenschap op het spel van de Hardinxvelders van invloed was laat zich moeilijk raden. Feit was wel dat HKC niet aan haar niveau kwam van de afgelopen weken en met een kansloze 17-9 nederlaag genoegen moest nemen.

Moment in de wedstrijd KOAG 1 - HKC 1In de beginfase leek het er helemaal niet op dat HKC veel op KOAG zou moeten toegeven. Tot tweemaal toe nam HKC de leiding, waarop KOAG steeds het antwoord wist, waarna de thuisclub een voorsprong nam, maar een 4-3 stand na 22 minuten spelen gaf aan dat er tot dan sprake was van een gelijk opgaande wedstrijd. De volgende tien minuten waren eigenlijk beslissend voor de wedstrijd. Voornamelijk door een aantal verdedigingsfouten van HKC werd KOAG in een zetel geholpenen en konden de Krimpenaren uitlopen naar een 8-3 voorsprong, waarna HKC de ruststand op 8-4 bepaalde.

Direct na rust ging KOAG door met waar men daarvoor mee bezig was, namelijk scoren. Snel werd de stand op 11-4 gebracht, waarmee al vroeg duidelijk was dat er voor HKC deze middag niets te halen viel. Met een aantal wissels trachtte HKC-coach Johan van Barneveldt nog verandering in het spel aan te brengen, maar een wezenlijke verandering kon dat niet meer teweeg brengen. Ook door het verschil in reboundkracht, dat deze middag nadrukkelijk in het voordeel van KOAG uitpakte, kon de thuisploeg gemakkelijk langdurige aanvallen opzetten. Na een 15-7 tussenstand halverwege de tweede helft was het verder eigenlijk een kwestie van uitspelen van de wedstrijd, waarbij nog opmerkelijk was dat een KOAG-speler bij een voor hen zo comfortabele stand tegen een volstrekt onnodige gele kaart aanliep. Met 17-9 werd deze wedstrijd afgesloten, waarbij voor HKC geldt snel de focus op de volgende wedstrijd te richten.

A.s. zaterdag komt namelijk Fortis uit Oost-Souburg in Boven-Hardinxveld op bezoek voor al weer de laatste veldwedstrijd, voordat de korfballers de zaal ingaan. Winst is voor HKC dan eigenlijk een must om de positie op de ranglijst te verbeteren en om met een goed gevoel de zaalcompetitie in te gaan. Aanvang 16.00 uur.

Tegen KOAG kwamen de HKC-doelpunten van: Tim Sterrenburg (3), Niels Deventer (2), Kelly de Bruin, Esther de Groot, Robert de Haas en Ruud aan de Wiel (ieder 1)

Fotoverslag

{oziogallery 755}

Fotoverslag (KOAG 2 – HKC 2)

{oziogallery 756}