HKC ruim langs Telstar

Ondanks dat HKC een voorsprong van vier punten op de ranglijst had ten opzichte van haar tegenstander Telstar, werd de thuiswedstrijd tegen deze ploeg zeker niet als gemakkelijk ingeschat. De Hoevelakers hadden met drie gelijke spelen, een overwinning en een verliespartij (beiden met één doelpunt verschil) aangetoond het elke tegenstander lastig te kunnen maken. HKC was dus gewaarschuwd. Trainer-coach John Spek had voor dit duel Ruud aan de Wiel in de basis opgenomen, waardoor captain Emiel Deventer op de bank begon.

Het begin was weer een fase van aftasten, waarin Telstar qua score het initiatief nam. De bezoekers legden meteen al een grote werklust op de (veilige) Hardinxveldse kunstgrasmat en wisten brutaal een 3-5 voorsprong te nemen, na een kwartier spelen. Zoals deze competitie meer het geval is in dergelijke situaties bleef HKC rustig spelen, ook nadat Ruud aan de Wiel zich in de 22e minuut geblesseerd moest laten vervangen door Emiel Deventer. Voornamelijk door damesgoals boog HKC de score om naar een 7-5 voorsprong. Nadat eerst nog om en om gescoord werd, liep HKC mede door een schitterende doorloopbal van Annelies Kop uit naar een comfortabele 12-8 ruststand.
In de tweede helft trapte HKC meteen weer op het gaspedaal en het was wederom het collectief dat er voor zorgde dat de Novafrontploeg steeds meer wegliep van Telstar. Halverwege de tweede helft stond er een riante 17-8 voorsprong voor de Boven-Hardinxvelders op het bord en leek een monsteroverwinning in het verschiet. Wellicht omdat het besef er was dat er weer twee punten aan het totaal konden worden toegevoegd, kroop de nonchalance in het spel van de thuisploeg. Telstar kreeg daardoor weer de gelegenheid om wat terug te doen en die kans grepen de gasten dan ook aan. Met vijf treffers op rij gaven zij de stand een voor hen draaglijker aanzien, waarna HKC uit een strafworp de eindstand op 18-13 bepaalde. Een onbedreigde zege dus voor koploper HKC, dat nu een voorsprong heeft op Spirit en MIA-Amersfoort van respectievelijk drie en vier punten.

De Hardinxveldse goals kwamen uit handen van: Niels Deventer (4),Esther de Groot en Emiel Deventer (ieder 3), Annelies Kop, Kelly de Bruin, Stefan den Breejen en John den Dunnen (ieder 2) en Ruud aan de Wiel (1).