HKC pakt punten in eigen huis!

Zaterdag 20 oktober speelde korfbalvereniging HKC in eigen huis tegen de Meeuwen uit Putten. De ploeg uit Putten wist in deze competitie al een aantal maal meer dan twintig keer te scoren, waardoor HKC genoodzaakt was haar tactiek aan te passen. Er werd gekozen om achter te verdedigen, waardoor de bezoekers niet in staat waren om een hoog baltempo te creëren. Dit pakte succesvol uit.

De Boven-Hardinxveldse korfbalvereniging schoot uit de startblokken en wist binnen dertig seconden de brilstand van het scorebord te wissen. Het was Arnold Tromp die na een mooie actie de 1-0 op zijn naam schreef. De bezoekers namen daarna het heft in handen en brachten de stand naar 1-2. De Hardinxvelders kregen steeds meer grip op de puntspelers van de Meeuwen en wisten de verdedigende scherpe mee te nemen in de aanvallen. Al snel maakte Astrid Andriessen de gelijkmaker en waren het Arnold Tromp, Menno Bakker en Arjan de Haas die het gat sloegen. Na twintig minuten spelen was de tussenstand 5-2. De Meeuwen wisten het gat te verkleinen, maar een schot van Menno bracht het gat terug naar drie punten. Astrid Andriessen en Francis Kraaijeveld schoten de stand naar 8-4 met nog tien minuten op de klok. De bezoekers waren in korte tijd twee keer doeltreffend, maar het was Arjan de Haas die met een mooi afstandschot de ruststand op 9-6 zette.

Na een doelpuntrijke eerste helft had het tweede deel van de wedstrijd een ander karakter, al snel stond het 10-7 na een strafworp van Arnold Tromp. Na deze treffer zat de wedstrijd een tijd lang op slot, beide ploegen probeerde een doelpunt te forceren, maar door sterk verdedigend werk kwamen beide ploegen niet tot scoren. Door de reboundkracht van Arno den Breejen kwam de bal steeds terug naar de aanval, maar de kansen werden niet verzilverd. Met nog een klein kwartier te spelen was het Arnold Tromp die de stand naar 11-7 tilde, de buit leek binnen, maar de bezoekers brachten de stand in korte tijd terug naar 11-9. HKC nam steeds meer tijd voor de aanvallen en een schot van Menno Bakker bracht de stand naar 12-9 met nog drie minuten te spelen. Een vrije bal van de bezoekers zorgde voor een 12-10 eindstand.

HKC heeft in de laatste drie wedstrijden vijf punten gepakt en hoopt volgende week in Gorinchem de goede reeks voort te zetten.