HKC pakt overwinning in Putten

HKC speelde afgelopen zaterdag tegen de Meeuwen uit Putten. Tijd voor HKC om punten te pakken en vertrouwen op te bouwen voor de zaalcompetitie.

John den Dunnen opende de score met een schitterend afstandsschot. Waarna De Meeuwen direct gelijk kwam. Menno Bakker wist de korf ook goed te vinden en maakte twee mooie ballen achter elkaar. In de eerste heft speelde HKC vele malen beter en wist De Meeuwen moeilijk tot score te komen. Met een 3-7 wist HKC de rust in te gaan. Tijdens de rust was het duidelijk: De Meeuwen had nog een klein tikje nodig en er was niks meer van over. Helaas had de coach van De Meeuwen ook een goed praatje gehouden, want De Meeuwen wist na de rust snel terug te keren in de wedstrijd. HKC had wat moeite met het vinden van de korf en de duels werden ook niet meer zo makkelijk gewonnen als in de eerste helft. Met nog 10 minuten te spelen was de voorsprong van HKC geslonken tot 8-7 en had De Meeuwen meerdere keren pech met het vinden van de korf. Ook het benutten van strafworpen was niet besteed aan De Meeuwen wat HKC genoeg tijd gaf toch weer een gat van twee punten te creëren. De irritaties van al de gemiste kansen bij De Meeuwen liep behoorlijk op, wat resulteerde in een domme gele kaart. Niels Deventer die een goede wedstrijd speelde, maakte een minuut voor tijd de beslissende 7-10 in het voordeel van HKC. De Meeuwen wist nog een keer te score maar de wedstrijd was al gespeeld. De uiteindelijk uitslag 8-10 voor HKC.

Ook HKC 2 wist te winnen van De Meeuwen. In een regenachtige en zonnige wedstrijd wisten ook zij met 2 punten verschil te winnen. Volgende week speelt HKC tegen Antilopen. Antilopen verloor afgelopen zaterdag van Albatros en staat met 2 punten helemaal onderaan.