HKC pakt ook de veldtitel

Na het kampioenschap in de zaal in de KL2, de op één na hoogte klasse van Nederland, heeft HKC ook op het veld in de één na hoogtste korfbalklasse het kampioenschap binnen weten te slepen. Door een verstrekte promotie dit seizoen in het veldkorfbal was promotie naar de ereklasse op het veld al enkele weken geleden beklonken voor het door Klop Watersport en BMN De Klerk gesponsorde team.

Komend korfbaljaargang zal HKC dus zowel op het veld als in de zaal op het allerhoogste niveau gaan uitkomen.
Een unicum in de geschiedenis van de club en het dorp. Met ook de dubbel voor HKC 2 een jaargang voor de selectie welke niet snel geëvenaard zal gaan worden. Een klinkende prestatie van spelers en staf waar de hele club trots op is!
HKC snakt na een prachtig maar loodzwaar en slopend seizoen naar de zomervakantie.

In tropische temperaturen kon HKC bij minimaal een gelijkspel op eigen kracht tegen Avanti uit Pijnacker het seizoen met een dubbel kampioenschap bekronen.
In een spannende maar kwalitatief zeer magere wedstrijd kon HKC thuis aan de Tiendweg echter opnieuw niet tot winst komen. De tank blijkt al een tijdje zo goed als leeg en het lukt niet meer om de haperende “HKC-machine” weer aan de praat te krijgen. Na het gelijkspel van vorige week tegen DOS bleef HKC, met zand in de motor, tegen Avanti zelfs geheel en niet onverdiend met lege handen achter.
Doordat echter ook DeetosSnel in Westbroek verloor van DOS kon HKC het kampioenschap alsnog vieren.

 

© Richard van Hoek Fotografie

© Richard van Hoek Fotografie

Aanstaande zaterdag 17 juni staat de laatste speelronde van het voor HKC legendarische korfbaljaar ’22-’23 op het programma. In Dordrecht in een wedstrijd om “des Keizers baard” zal HKC zich tegen DeetosSnel nog één keer voor 60 korfbalminuten moeten opladen. Hierna volgt een welverdiende vakantie waarna in augustus de voorbereiding op een nieuw seizoen op het allerhoogste niveau zal gaan beginnen.
We kijken er stiekem al naar uit. Alvast een fijne vakantie!

Doelpunten in de wedstrijd

Foto’s van de wedstrijd

Kampioensfoto’s

📷Foto’s: Foto,s korfbal Herman