HKC pakt koploper Albatros

Afgelopen zaterdag 17 december speelde de Rabo-formatie van trainer Michel v/d Herik tegen koploper Albatros uit Zwijndrecht. Albatros had deze competitie nog maar eenmaal verloren en was de laatste weken bijzonder goed op dreef. HKC had de laatste competitiewedstrijd ook flink uitgehaald en dus kon van tevoren gesteld worden dat het een spannende wedstrijd zou worden. Dit bleek ook wel want waar HKC in de rust nog tegen een achterstand aankeek, werd de winst alsnog in de laatste minuut voor HKC veilig gesteld.

HKC begon de wedstrijd weer eens in een gewijzigde opstelling, Arnold Tromp was niet wedstrijdfit en zijn plaats werd ingenomen door Robert de Haas. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op en door doelpunten van Stephan de Boon, Emiel Deventer en tweemaal Robert de Haas werd een 4-4 tussenstand bereikt. Daarna was het vooral Albatros wat de klok sloeg, HKC maakte veel plaatsfouten in de opbouw en Albatros liep met goed spel uit naar een 7-4 voorsprong.

Waar Albatros in de eerste helft de bovenliggende partij was, was HKC duidelijk de betere in de tweede helft. Hoe langer de aanvallen van HKC duurde, des te korter speelde Albatros. HKC kreeg alle kans om de afvallende ballen te gaan halen en de aanval voortdurend met aanvoer te voorzien. De aanval ging hier goed mee om, want binnen 6 minuten stond het alweer gelijk. Doelpunten werden gemaakt door Francis Kraaijeveld, Emiel Deventer en Astrid Andriessen. Niet veel later nam HKC zelfs een comfortabele voorsprong van 3 punten door doelpunten van tweemaal Menno Bakker en Astrid Andriessen. Albatros wist in deze periode gedurende 20 minuten niet door de verdediging van HKC te breken. Helaas brak er voor HKC ook een doelpuntloze periode aan en zo wist Albatros weer enigszins in de wedstrijd te komen en zelfs één minuut voor tijd op gelijke hoogte met HKC. HKC speelde echter nog een goede laatste aanval en wist net voor tijd de 10-11 aan te tekenen door de goed spelende Astrid Andriessen. Albatros kreeg van de solide leidende scheidsrechter nog een aanval, maar door een aanvallende fout werd deze afgeblazen. Een heerlijke overwinning voor HKC in een vooral spannende en tactisch juist gespeelde wedstrijd. Nu volgt een periode rust waarin van de gedeelde koppositie genoten kan worden en weer kracht opgedaan kan worden voor de tweede seizoenshelft die zaterdag 7 januari start met de thuiswedstrijd tegen Pernix.