HKC pakt KOAG met dubbele cijfers

HKC bewees zichzelf een uitstekende dienst door KOAG uit Krimpen a/d IJssel met 14-7 te verslaan. Voor aanvang van de wedstrijd hadden de Boven-Hardinxvelders vier punten uit evenzoveel wedstrijden behaald. Winst was dus een absolute noodzaak om niet in de zorgen te geraken. Koag stond lager geklasseerd met slechts een gewonnen wedstrijd. En gewonnen werd er: met een regelmatige overwinning is de weg naar boven weer ingeslagen.

HKC kende een prima start en na 4 minuten hadden Francis Kraaijeveld en Menno Bakker de Rabo-formatie op een 2-0 voorsprong gezet. KOAG deed iets terug doordat de weer fitte Luuk Sweben een vrije bal binnen schoot, maar daarna was het HKC dat de wedstrijd bepaalde. HKC zette veel druk op de KOAG-verdediging wat resulteerde in 2 strafworpen die benut werden door Emiel Deventer en Arnold Tromp. Sandra Advocaat bracht met een doorloopbal de 5-1 stand op het scorebord en het eerste gaatje was geslagen: een belangrijk gat zo zou later blijken. Verdedigend had HKC de zaken in deze fase prima op orde door de schutters goed uit te schakelen en het schot weg te geven aan de andere Koag-aanvallers. Verdedigend werden er veel rebounds gepakt, zodat de KOAG aanvallen vaak van korte duur waren. Francis Kraaijeveld scoorde kort voor rust uit een schot en bracht de stand op een comfortabele 7-2 voorsprong. Helaas kon dit verschil niet vastgehouden worden en twee schoten van Koag lieten een 7-4 tussenstand zien.

De tweede helft gaf eigenlijk een zelfde spelbeeld te zien. HKC had het initiatief en KOAG speelde zonder overtuiging. Een doorloopbal van Astrid Andriessen die de plek heeft ingenomen van de voorlopig geblesseerde Jacqueline de Boon opende de tweede helft. Francis Kraaijeveld schoot na een prima uitgespeelde aanval de 9-4 stand op het scorebord en de wedstrijd leek gespeeld. Koag spartelde nog even tegen, maar wederom Astrid Andriessen deed de wedstrijd op slot door van afstand de 10-5 raak te schieten. HKC speelde de wedstrijd vervolgens geduldig uit. Vooral de eerste aanval combineerde er prettig op los en de Koag-verdediging kon hier moeilijk vat op krijgen. Een doorloopbal van Sandra Advocaat en een afstandschot van Francis Kraaijeveld maakten het gat nog groter. De wedstrijd kabbelde naar het einde. Leuk moment was nog een handige actie onder de korf tussen Menno Bakker en Arnold Tromp die door laatstgenoemde goed werd afgerond. Hierdoor werd de eindstand bereikt met een 14-7 overwinning.
Al met al een redelijk eenvoudige overwinning voor HKC op een tegenstander die vooraf lastiger werd ingeschat. De wedstrijd werd verdedigend gewonnen door een goede tactiek. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Albatros op het programma. Een overwinning zou HKC in de buurt brengen van de bovenste positie. Reden genoeg dus om te komen kijken in Zwijndrecht!