HKC pakt belangrijke punten

Afgelopen zaterdag 22 januari speelde HKC haar eerste thuiswedstrijd van het jaar 2011 thuis in de Wielewaal tegen naamgenoot HKC uit Utrecht. Na een stroef begin van de BMN-formatie van trainer/coach Dick van Houwelingen werd uiteindelijk een verdiende 19-15 overwinning behaald.

Moment in de wedstrijd HKC - HKC (U)Zoals gesteld startte HKC startte zeer stroef aan de wedstrijd, het verlies van vorige week was nog niet direct verwerkt en de spanning die over de ploeg lag had zijn uitwerking op het spelbeeld. De gasten uit Utrecht hadden hier weinig last van en kwam zo op een 1-5 voorsprong. Dit was voor HKC het sein om de schroom van zich af te gooien en op werklust de wedstrijd over te nemen. Mede door doelpunten van Esther de Groot en Robert Kraaijeveld lukt dit. Ook de steun van het team van de week deed de ploeg goed en zodoende kon er met een voorsprong de rust worden ingegaan.

In de rust werden de puntjes op de ‘i’ gezet en besproken om direct uit de startblokken te schieten en het geslagen gat te vergroten. Dit lukte prima en door snelle doelpunten van Francis Kraaijeveld, Niels Deventer en Robert Kraaijeveld werd een gat van 6 punten gemaakt. Het was nu zaak om dit gat te houden, echter de schutters van HKC (U) brachten de gasten toch weer dichterbij. HKC bleef geduldig spelen en zoeken naar de juiste kansen, doelpunten van wederom Robert Kraaijveld en Francis Kraaijeveld gaven HKC weer wat lucht. Toen bovendien Esther de Groot ook de korf weer wist te vinden was de wedstrijd gespeeld en kon de overwinning gevierd worden. Een zwaarbevochten zege van HKC en de broodnodige punten. Ook HKC 2 speelde een prima wedstrijd en won 13-10 van de Meeuwen 2.

 

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20110122HKC1HKCU1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Fotografie van Arie Verschoor