HKC pakt belangrijke punten bij Sparta

HKC speelde afgelopen zaterdag uit bij Sparta in Nijkerk. Sparta,dat in de zaalcompetitie tot het einde had meegedaan voor promotie naar de overgangsklasse, was een bekende en lastige tegenstander gebleken in eerdere ontmoetingen.
Sparta was na het verlies van vorige week min of meer afgehaakt voor de titel en kon dus vrijuit spelen. HKC daarentegen had maar een doel en dat was de punten pakken bij Sparta om zo de druk op Merwede te houden in aanloop naar de ontmoeting met Merwede volgende week.

HKC begon weer in de vaste opstelling en bleek zaterdag het meeste last te hebben van de wind. Het kon lange aanvallen spelen in het begin, met legio kansen door een sterkere reboundpositie. Eerst was het Ruud aan de Wiel die na een paar minuten HKC op een 0-1 voorsprong bracht. Rianne Swets scoorde niet veel later de 0-2 en het spel van HKC was op dat moment prima.
Toch had de 2de aanval meer moeite en speelde het op sommige momenten te gehaast. De doelpunten bleken schaars in de eerste helft en Sparta vocht zich terug in de wedstrijd. De 3-4 van HKC vlak voor rust was een prachtige bal na een mooie actie naar binnen van Niels Deventer kon John den Dunnen achter de korf met een hand afronden. Hierna raakte Niels nog geblesseerd maar kon verder met een snel aangelegd hoofdverband. John den Dunnen scoorde vlak voor rust nog de 3-5 en dat was tevens de ruststand.

De tweede helft nam HKC meer afstand en kwam het naar verloop van tijd via Rianne Swets en Niels Deventer op een 4-7 voorsprong en HKC leek af te stevenen op een overwinning. Maar waar HKC kans op kans bleef missen, kon Sparta weer aanhaken. HKC riep het onheil over zichzelf af en Sparta scoorde de 7-7. Er werd weer een periode niet gescoord en coach Peter van Houwelingen bracht Kelly de Bruin in het veld om iets te forceren. Niels Deventer werd uitgespeeld en die scoorde kort na elkaar de 7-8 en ook de belangrijke 7-9. Sparta scoorde nog de 8-9 en kreeg nog kansen op de gelijkmaker, maar uiteindelijk behield HKC de voorsprong en kon het zo de verdiende twee punten naar huis nemen.

Volgende week wacht dus de clash van deze competitie tussen HKC en Merwede. Bij winst voor HKC staan we weer gelijk qua aantal punten met Merwede. HKC hoopt natuurlijk op veel support! Aanvang van de wedstrijd, 15:30 uur.

Scores HKC: Niels Deventer 3x, John den Dunnen 3x, Rianne Swets 2x en Ruud aan de Wiel 1x.

HKC pakt belangrijke punten bij Sparta