HKC pakt 2 punten in Nijkerk

In de 2e wedstrijd op het veld na de zaalcompetitie heeft HKC haar eerste overwinning weten te behalen. Sparta werd in Nijkerk met 13-15 verslagen. Een belangrijke overwinning voor het team van coach Peter van Houwelingen.

Met Miranda Rijnhout in de basisformatie voor de geblesseerde Esther Bot was het voor HKC deze wedstrijd zaak de teleurstellende start van de competitie met het verlies van een week geleden tegen RWA een goed vervolg te geven. De thuisploeg starte echter erg sterk en door 2 rake schoten uit evenzoveel doelpogingen stond binnen de minuut een 2-0 voorsprong voor Sparta op het scorebord. Deze bliksemstart kon door de BMN-formatie worden gepareerd en via doelpunten van John den Dunnen en Marielle de Waal kwam HKC op gelijke hoogte. Waar HKC in deze fase het betere van het spel had verzuimde de ploeg uit Hardinxveld een voorsprong van 2 of meer punten te pakken en ging de stand tot 5-5 gelijk op. Het vijfde doelpunt via een mooie doorloopbal met zweef van de sterk spelende Kees Baks. Helaas moest Miranda Rijnhout in verband met een knieblessure al vroeg in de wedstrijd vervangen worden. Suzan Deventer kwam op haar plaats in het veld. Via een ongelukkige scrimmage in de paalzone waarbij de bal uiteindelijk bij een heer van Sparta terecht kwam kon deze ploeg het laatste wapenfeit van de 1e helft noteren en mochten de ploegen bij een 6-5 ruststand de kleedkamer opzoeken.

De actief coachende van Houwelingen had in de rust duidelijk de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet en HKC starte de 2e helft dan ook sterk. Via een rake doelpoging van Annelies Kop werd de stand weer gelijk getrokken en ging HKC op zoek naar een voorsprong. Sparta had hier echter hele andere ideeen bij en via een sterkte tussensprint kon een gat van 3 punten in het voordeel van de thuisploeg worden geslagen. Dit betekende dat HKC opnieuw in de achtervolging moest. De goed spelende Niels Deventer blesseerde zich in deze fase van de wedstrijd aan zijn enkel en kon ook niet verder. Ruud aan de Wiel werd op zijn plaats in het veld gebracht en zijn 1e schotpoging betekende direct een doelpunt. Door deze treffer kon de aansluiting weer worden gevonden waarna Suzan Deventer via een korte kans de gelijkmaker (11-11) binnenschoot. Via een 12-11 tussenstand kon Sparta nog eenmaal een voorsprong nemen. Hierna was het HKC wat het initiatief overnam. Door 2 rake schoten van Kees Baks werd in de slotfase van de wedstrijd het eerste gaatje in het voordeel van HKC geslagen. Dit initiatief werd niet meer weggegeven en bij een stand van 13-15 floot de sterk leidende scheidsrechter deze middag voor de laatste maal. Een belangrijke overwinning voor HKC in de zeer spannende 1e klasse F waar de onderliggende verschillende klein zijn.

In verband met de zaalfinale in Ahoy is er komend weekend geen korfbalprogramma. De eerst volgende wedstrijd voor HKC is op zaterdag 18 april thuis om 16:00uur tegen Kinderdijk.

HKC pakt 2 punten in Nijkerk

Foto’s van deze wedstrijd, Sparta (N) 2 – HKC 2 en Albatros 3 – HKC 3 zijn te vinden in de Picasa/Google+ fotogallerij van HKC.