HKC overvleugelt De Meervogels

Na drie achtereenvolgende overwinningen toog HKC naar Zoetermeer om daar het geroutineerde De Meervogels te bekampen. HKC verwachtte in deze wedstrijd wel wat harder aan de tand gevoeld te worden dan in de vorige wedstrijden, vooral door de jarenlange ervaring van de tegenstander op Overgangsklasseniveau en nog hoger, maar ook omdat de tegenstanders steeds meer op HKC zullen gaan jagen om het eerste puntverlies aan de Boven-Hardinxvelders toe te brengen.

De Meervogels zal echter maar kort de hoop gehad hebben dat zij tegen de Novafrontploeg succesvol konden zijn want evenals in de vorige wedstrijden drukte HKC het gaspedaal meteen fors in. Een 1-7 voorsprong na een kwartier spelen was het resultaat van de Hardinxveldse dadendrang. De Meervogels deed vervolgens wel wat terug, wist HKC te naderen tot op twee punten: 6-8 na 22 minuten, maar kon toch niet aanzetten om dichterbij te komen. Bij HKC lijkt het allemaal gemakkelijk te gaan en het gevarieerde spel dat de equipe van het trainersduo John Spek en Raimond Nieuwenhuizen iedere week weer op de mat legt is voor iedere tegenstander blijkbaar moeilijk te bespelen. Het spel leidde in ieder geval naar een veilige 8-14 marge bij rust. Na de pauze had HKC even tijd nodig om op gang te komen en de ploeg van Patrick den Hertog maakte daar dankbaar gebruik van en wist in vijf minuten tijd tot 11-14 te naderen. In deze fase bleven de Boven-Hardinvelders echter rustig spelen en vol zelfvertrouwen bouwden zij binnen 6 minuten de voorsprong weer uit naar 11-18 Het was vooral John den Dunnen die gemakkelijk tot scoren kwam, mede door het verzilveren van een aantal strafworpen. In het resterend deel van de wedstrijd werd het niet echt spannend meer, wat als verdienste voor HKC gesteld kan worden. Als promovendus speelden zij de wedstrijd goed uit, scoorden op de juiste momenten, kwamen tot een hoog scoringspercentage en zij gaven de thuisploeg nimmer meer de idee dat zij nog aanspraak op één of meer punten konden maken. Uiteindelijk gingen de punten via een overduidelijke 16-24 zege mee naar Hardinxveld en is HKC in de Overgangsklasse nog steeds zonder puntverlies.

De doelpunten voor de zwart-witten, bij wie alle spelers weer op het scoreformulier voorkwamen, werden gescoord door: John den Dunnen (8), Niels Deventer (4), Annelies Kop en Jaïr Korf de Gidts (ieder 3), Rianne Swets en Tjeerd Gort (ieder 2) en Esther de Groot en Kelly de Bruin (ieder 1).

A.s. zaterdag topper: HKC-De Meeuwen
A.s. zaterdag 30 september vindt in Boven-Hardinxveld de topper plaats in de Overgangsklasse tussen HKC en De Meeuwen. Beide ploegen gaan na vier wedstrijden met de volle winst aan de leiding en de winnaar van dit duel eist dus de koppositie voor zich op. In ieder geval een affiche dat veel korfballiefhebbers a.s. zaterdag om 15.30 uur naar het HKC-complex zal lokken. Deze wedstrijd wordt voorafgegaan door het duel tussen de reserves van HKC en De Meeuwen.

Doelpunten HKC in de wedstrijd