HKC overtuigt tegen Vriendenschaar

De opening van de korfbalcompetitie was voor HKC speciaal. Allereerst kwamen de Boven-Hardinxvelders na de promotie van vorig jaar voor het eerst sinds jaren weer uit in de Overgangsklasse en voorts was er direct de confrontatie met plaatsgenoot Vriendenschaar, dat al diverse jaren in deze klasse uitkomt. Bij Vriendenschaar maakte Patrick Bezemer zijn debuut op de bank als trainer/coach. Dat de Hardinxveldse derby speciaal is, bleek ook wel uit de vele toeschouwers die op dit duel waren afgekomen.

Door insiders was HKC, gezien de versterkingen die zijn binnengehaald als favoriet bestempeld, al waren bij HKC Annelies Kop en John den Dunnen vanwege familieverplichtingen afwezig. Vriendenschaar verscheen zonder schutter Bert Verspui (vakantie).

Nadat Nolan de Boer voor de groenhemden de score had geopend, was het Lotte Scherstra die egaliseerde. Hierna waren Rianne Swets en Kelly de Bruin doeltreffend voor HKC en het was kenmerkend dat de eerste drie HKC-goals uit handen van dames kwamen, het dameskwartet had behoorlijk wat over op hun opponenten. Daarbij speelde HKC een spel waarbij het gevaar van vele kanten kwam, terwijl Vriendenschaar zich meer richtte op de spitsen Nolan de Boer en Christiaan Brouwer.
Vriendenschaar moest al snel toezien dat HKC een voorsprong opbouwde van vier à vijf punten, welke stand net voor rust zelfs werd uitgebouwd naar 14-7. In de laatste minuut voor rust ging HKC te laconiek te werk en dat resulteerde uiteindelijk in een 14-9 ruststand. Het was ook enigszins tekenend voor het HKC-spel, aanvallend was de Novafrontploeg gevaarlijk maar verdedigend soms te nonchalant.

Na rust scoorde HKC als eerste, waarna vervolgens beurtelings werd gescoord tot 16-10. Toen slaagde Vriendenschaar er in om tot 16-13 te naderen, waarop HKC-coach John Spek via een time-out zijn ploeg weer scherper trachtte te krijgen. Dat lukte en HKC liep weer uit naar een voor hen veilige marge van zes punten. Met name Niels Deventer schoot met scherp en ook Tjeerd Gort wist het mandje gemakkelijk te vinden. Af en toe werd de wedstrijd iets fysieker, waarbij de uitstekend leidende arbiter De Vries adequaat optrad. Bij Vriendenschaar kwam Daan Brouwer  in het veld voor Sander de Wit en deze talentvolle junior had met zijn eerste schot meteen succes. Het veranderde echter niets meer aan het wedstrijdbeeld en nadat Niels Deventer nog een applauswissel had gekregen, moesten de Sluiswegbewoners uiteindelijk met duidelijke 28-21 cijfers hun meerdere in HKC erkennen. Een succesvolle opening dus voor het trainersduo John Spek en Raymond Nieuwenhuizen, die a.s. zaterdag met hun ploeg naar Zutphen reizen voor de wedstrijd tegen KVZ. Deze ploeg moest afgelopen zaterdag tegen De Meeuwen met overduidelijke 29-12 cijfers de punten in Putten laten.
Vriendenschaar speelt 9 september om 16.00 uur thuis tegen ASVD/KWOOT uit Dronten, dat zaterdag twee punten pakte tegen Amicitia uit Vriezenveen.

De HKC-doelpunten kwamen uit handen van: Niels Deventer (8), Tjeerd Gort (6), Kelly de Bruin en Jaïr Korf de Gidts (ieder 4), Esther de Groot en Rianne Swets (ieder 2), Lotte Scherstra en Stefan den Breejen (ieder 1).

Bij Vriendenschaar waren de doelpuntenmakers: Nolan de Boer, Christiaan Brouwer en Jorrit Muilwijk (ieder 5), Milou van Dijk (3), Caroline Blokland, Arjanne Verhoef en Daan Brouwer (ieder 1).

Doelpunten HKC in de wedstrijd

Fotocollage van de wedstrijd