HKC overtuigt tegen Swift

Middelburg – Een week geleden won HKC in de thuiswedstrijd tegen All Ready uit Zierikzee in een vlakke wedstrijd. Afgelopen zaterdag tegen een meer gerenommeerde tegenstander, Swift uit Middelburg lieten de Boven-Hardinxvelders haar ware gezicht zien. Na een gelijkopgaande eerste helft gooide HKC in het tweede deel de schroom van zich af en klopte het uiteindelijk Swift met duidelijke cijfers: 12-17.

De belangen voor deze wedstrijd waren duidelijk. Beide ploegen hadden twee punten verzameld in de eerste twee wedstrijden en moesten dus winnen om in het spoor te blijven van de sterke koploper Tweemaal Zes. HKC had zich voorgenomen om uit een ander vaatje te tappen dan de week ervoor toen er weliswaar gewonnen werd, maar er relatief slap gespeeld werd. ‘Overtuiging’ was vandaag het sleutelwoord waarmee Swift bestreden moest worden.
Francis Kraaijeveld had dit duidelijk begrepen en opende in de eerste minuut uit een doorbraak de score voor HKC. In de volgende aanval deed Swift echter hetzelfde en doelpunten leken makkelijk te vallen. Het tegendeel bleek echter waar in de eerste helft. De aanvalsopzetten van HKC waren in orde alleen had het teveel kansen nodig om tot scoren te komen. Arnold Tromp wist als eerste weer de korf te vinden en schoot HKC weer op voorsprong. Om en om scorend werd vervolgens de 4-4 stand bereikt. Op dat moment zetten de Middelburgers aan voor een tussensprint en schoot het tweemaal raak en net voor rust kwamen ze op een 6-4 voorsprong. Arnold Tromp bracht een minuut voor rust het verschil weer terug uit een strafworp na foutief afgestopt te zijn bij een doorbraak.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken door de Hardinxvelders. Er werd niet gespeeld zoals afgesproken was en de tweede helft moest er als collectief geopereerd worden en met overtuiging. Na wat tumult over een al dan niet te gladde wedstrijdbal nam HKC de bal uit voor deel twee. Met een schot onderstreepte Arnold Tromp direct de intenties van de Raboformatie en de stand was weer gelijk. Swift kwam daarna nog een keer op voorsprong, maar daarna was de periode van HKC aangebroken. Het schroefde het tempo omhoog, de schotzuiverheid was weer aanwezig en Swift kon alleen maar volgen. Eerst schoot Francis Kraaijeveld die goed werd uitgespeeld HKC weer op gelijke hoogte. Daarna schoot Ruud aan de Wiel die weer wedstrijdfit was de 7-8 voorsprong binnen. Dames doelpunten van Francis Kraaijeveld en Esther Moen brachten uiteindelijk het verschil op 4 punten (7-11) na ruim tien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft.

Swift spartelde nog tegen. Tot drie keer toe echter, wanneer Swift scoorde, wist HKC in de daaropvolgende aanval tegen te scoren, waardoor het verschil op 4 punten bleef (10-14). Vooral Arnold Tromp en Francis Kraaijeveld bleken lekker op dreef te zijn en kwamen, goed in stelling gebracht door hun vakgenoten, tot scoren. Tien minuten voor tijd was het verzet van Swift gebroken en wist HKC de wedstrijd te beslissen. Esther Moen scoorde nog een weergaloze doorloopbal en Arnold Tromp schoot van afstand de laatste HKC treffer binnen. De scheidsrechter floot af bij 12-17 voor HKC. De tweede helft van HKC was van een goed niveau en dit zal het uitgangspunt moeten zijn voor het verdere seizoen. Volgende week ontvangt HKC het lager geklasseerde Weidevogels uit Blijswijk. HKC hoopt voor het thuispubliek een flitsende wedstrijd neer te zetten gelijk de tweede helft afgelopen zaterdag in Zeeland. Het tweede team van HKC deed ook goede zaken en gaat nog steeds aan de leiding door een overwinning op het tot zaterdag ook nog ongeslagen Swift 2.