HKC overtuigend tegen ODIK

In de uitwedstrijd tegen ODIK stond HKC voor een nieuwe krachtproef in de eerste klasse, waar de onderlinge krachtsverschillen klein lijken. HKC had uit drie wedstrijden vijf punten vergaard en ODIK stond daar slechts één punt achter. Op voorhand leek spanning gewaarborgd.

HKC, nog steeds zonder de geblesseerde John den Dunnen, leek zich goed voorbereid te hebben op dit duel en de voor haar onbekende tegenstander goed te hebben geanalyseerd. Waar HKC een meer dynamisch speltype hanteert, speelt ODIK meer statisch; een botsing tussen twee speelstijlen dus. HKC gaf van meet af aan zoveel druk in de verdediging dat de ploeg uit Barneveld moeite had haar eigen spel te spelen. Het eerste kwartier was een fase van aftasten, waarbij HKC al wel de meeste kansen kreeg, maar door een matige afronding moest toestaan dat ODIK tot 3-3 bijbleef. Daarna sloeg HKC een gat naar 3-6, voordat een ruststand werd bereikt van 5-7. Op dat moment een te karige voorsprong voor een superieur HKC.

Direct in de tweede helft wist HKC beter de korf te vinden en via gevarieerde aanvallen werd de voorsprong binnen vijf minuten uitgebreid naar 6—10. HKC leek naar een grote voorsprong door te stoten, maar de aanvallen waren net niet zuiver genoeg om het behoorlijke krachtsverschil in de score tot uiting te brengen. Duidelijk was wel dat HKC een gewonnen wedstrijd speelde, wat halverwege de tweede helft nog meer duidelijk werd toen HKC uitliep naar 6-12. De beloning voor het strakke collectieve verdedigen van HKC kwam toen de ODIK-coach zijn beide puntspelers, die totaal niet in de wedstrijd kwamen, wisselde. Bij HKC kwam Mariëlle de Waal 10 minuten voor tijd nog in de ploeg voor Kelly de Bruin.

In het laatste kwart van de wedstijd gebeurde er niet zoveel meer en verzuimde HKC om meer afstand van ODIK te nemen. Het einde kwam bij 9-14, waarbij de laatste goal van Stefan den Breejen de mooiste van de wedstrijd was. Een mooie teamprestatie van de Novafrontploeg, die haar koppositie met deze overwinning verstevigde en nu twee punten afstand heeft van Spirit Voorthuizen.

Voor de goals tegen ODIK tekenden: Ruud aan de Wiel (4), Niels Deventer (3), Rianne Swets, Stefan den Breejen en Emiel Deventer (ieder 2) en Annelies Kop (1).