HKC overtuigend naar titel

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft HKC op een overtuigende manier beslag weten te leggen op de titel in de tweede klasse door in Zevenaar middenmoter Zwaluwen met 14-18 terug te wijzen. Hierdoor werd de duikeling van vorig jaar naar de tweede klasse direct weer goed gemaakt en komt HKC in het volgend veldseizoen weer in de eerste klasse uit.

De verre uitwedstrijd in Zevenaar speelde zich af onder matige weersomstandigheden, waarbij regen en wind het spelen van een mooie pot korfbal in de weg stonden. Toch was deze kampioenswedstrijd het aanzien meer dan waard en de thuisclub liet blijken niet zonder meer mee te willen werken aan een HKC-feestje. Zwaluwen nam in de eerste minuten brutaal een 2-0 voorsprong en HKC moest meteen in de achtervolging. De ploeg van trainer/coach Peter van Houwelingen wist echter in een ommezien langszij te komen en daarna meteen een 4-2 voorsprong te nemen. HKC bleek de slechte partij tegen ACKC goed te hebben verwerkt, want ondanks dat de voorsprong in eerste instantie beperkt bleef waren de Hardinxvelders wel de betere partij. Dit kwam halverwege de eerste helft wel tot uiting in de score en de over veel schijven scorende BMN-ploeg slaagde erin een 9-5 voorsprong op te bouwen. In deze fase liet Kelly de Bruin (totaal goed voor vier goals) zien weer helemaal terug te zijn van haar zware blessure. Alles wat HKC was, dacht dat er al een beslissend gat was geslagen, maar Zwaluwen dacht daar duidelijk anders over. Ineens vielen verre afstandsschoten van hen binnen en bij HKC viel het scoren in die fase juist weg, waardoor bij rust een 10-10 stand op het scorebord stond en de spanning weer helemaal terug was.

Na rust had HKC wederom steeds het initiatief, maar kon in eerste instantie nog geen afstand nemen van de stugge thuisploeg. Wel stond HKC steeds aan de goede kant van de score, maar vooral op basis van enthousiasme kon Zwaluwen in de buurt blijven en tot 13-13 wist de ploeg uit Zevenaar bij te blijven. HKC bleef gedisciplineerd spelen en ondanks de belangen die op het spel stonden, bleef men rustig zoeken naar uitgespeelde kansen. En dat loonde, vooral omdat halverwege de tweede helft Zwaluwen de tol moest betalen voor het hoge tempo voor rust en een stapje terug moest doen. Het gaf HKC de mogelijkheid de wedstrijd te controleren en de voorsprong uit te bouwen tot 13-16, waarbij Kees Baks de grote animator was.
Vijf minuten voor tijd wist HKC dat de buit binnen was en kon men rustig de wedstrijd uitspelen en zich voorbereiden op een groots kampioenschap. Scheidsrechter Slettenhorst floot bij 14-18 voor het eindsignaal en konden de HKC-ers dikverdiend de bloemen, kampioensbeker en champagne in ontvangst nemen.

HKC heeft zich het gehele seizoen, vanaf de eerste wedstrijd, overtuigend aan de kop van de ranglijst genesteld en heeft nu reeds met slechts twee verliespunten de status van eersteklasser teruggewonnen.

Tegen De Zwaluwen wisten alle spelers uit het team van Peter van Houwelingen te scoren, nl:
Kelly de Bruin en Emiel Deventer (4), Stefan de Groot (3), Miranda Rijnhout en Kees Baks (ieder 2) en Esther de Groot, Esther Bot en Tomas aan de Wiel (ieder 1).

HKC 1 is kampioen!

Fotoverslag

{oziogallery 1171}