HKC overtuigend langs PSV

De wedstrijd tegen het laag geklasseerde PSV moest door HKC aangegrepen worden om via een derde overwinning in successie haar positie op de ranglijst te verstevigen.
HKC slaagde volledig in haar missie in sporthal De Tempel en wist met overduidelijke 12-20 cijfers de punten mee naar Hardinxveld te nemen.

Team HKC 1 Voorafgaand aan de wedstrijd werd één minuut stilte in acht genomen, omdat ook de korfbalwereld een signaal af wil geven na datgene wat er vorig weekend een voetbalgrensrechter in Almere is overkomen.

Nadat in de eerste minuten de ploegen elkaar wat aftastten, maakte HKC snel duidelijk de zaken energiek aan te willen pakken. Via o.a. een dubbelscore van Niels Deventer stond er na zeven minuten spelen reeds een 0-4 voorsprong genoteerd. Na een vijfde treffer van HKC wist PSV ook de korf te vinden en halverwege de eerste helft hadden de Eindhovenaren de achterstand teruggebracht naar 3-5. HKC deed er weer een schepje bovenop en dat had meteen weer resultaat. In enkele minuten wist men weer uit te lopen naar 3-9. Beide ploegen scoorden voor rust nog eenmaal, zodat de thee opgezocht werd bij een voor HKC comfortabele 4-10 stand.

Van belang voor HKC was dat zij ook in de tweede helft het tempo zou blijven bepalen en niet mee zou gaan in het lage tempo dat door PSV werd gehanteerd. In eerste instantie lukte dat niet helemaal. Beide ploegen hadden moeite om aanvallend gevaar te stichten, maar toen HKC acht minuten na rust via Esther de Groot als eerste scoorde, stoomde men meteen door. Onder andere door twee afstandsschoten van Ruud aan de Wiel liep de ploeg van Johan van Barneveldt uit naar 6-15. Het was overduidelijk dat HKC, waarbij Robert de Haas de plaats kwam innemen voor Tim Sterrenburg, een gewonnen wedstrijd speelde. PSV kwam nog even terug naar 8-15, maar HKC bleef bij de les en hield de riante marge intact. Via 11-18 kwam er uiteindelijk een 12-20 einduitslag tot stand, waarbij Robert de Haas op fraaie wijze de twintigste treffer produceerde.
De HKC doelpunten kwamen uit handen van: Niels Deventer (7), Ruud aan de Wiel (4), Esther de Groot (3), Kelly de Bruin en Emiel Deventer (ieder 2) en Francis Tromp en Robert de Haas (ieder 1).

Door de derde overwinning op rij neemt HKC momenteel een gedeelde derde plaats op de ranglijst in en a.s. zaterdag zijn er weer kansen om tot puntenwinst te komen. In sporthal De Veur in Zoetermeer wordt gespeeld tegen Phoenix, waarbij de Hardinxvelders er van uit moeten gaan dat het niet zo gemakkelijk zal gaan als tegen PSV. Aanvang van dit duel is 20:05 uur.