HKC overtuigend in veilige haven

Na twee weken zonder competitieverplichtingen stond voor HKC afgelopen zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Phoenix op het programma. Een wedstrijd waarin HKC minimaal een punt moest binnenhalen om zich volgend jaar ook weer eersteklasser te kunnen noemen. In de uitwedstrijd destijds kwam HKC vooral op het fysieke vlak tekort en daardoor speelden de Hardinxvelders toen een kansloze wedstrijd, na in de eerste helft al op een grote achterstand te zijn gezet.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Phoenix 1

Afgelopen zaterdag had HKC haar opstelling gewijzigd en had John den Dunnen de plaats ingenomen van Tomas aan de Wiel, terwijl Miranda Rijnhout de afwezige Kelly de Bruin verving.
Al meteen werd duidelijk dat het weer een fysieke wedstrijd zou worden, maar anders dan in de uitwedstrijd ging HKC de duels nu vol aan en was het in de eerste helft zeker niet de mindere van Phoenix. In eerste instantie waren de doelpunten schaars, maar doordat er veel strijd was, werd het publiek wel geboeid door het vertoonde spel. De ploegen gaven elkaar weinig toe en het onderlinge verschil was in dat eerste bedrijf nooit meer dan één doelpunt. De ruststand werd dan ook bereikt met een logische 6-6 stand.

HKC kwam vervolgens sterk uit de kleedkamers, want de wedstrijd was nog maar enkele minuten oud toen aanvoerder Emiel Deventer tweemaal had gescoord en er voor zorgde dat er een ruimere marge op het scorebord kwam. Het was de aanzet tot een voor HKC gunstig scoreverloop in de tweede helft. Verdedigend bleef de ploeg van Johan van Barneveldt geconcentreerd spelen, in de rebound bleef men de duels aangaan en John den Dunnen was daarbij voor HKC een belangrijke pion. Aanvallend werd goed gekeken naar een juiste rolverdeling die soms, gedwongen door de tegenstander, anders was dan gebruikelijk. Zo pakte Niels Deventer veelvuldig de reboundpositie, terwijl hij normaliter vaak in de punt te vinden is.

Zo spelend wist HKC uit te lopen naar 11-8, waarbij de laatste goal werd gescoord door de voor Tim Sterrenburg in de ploeg gekomen Menno Bakker. Duidelijk was vervolgens dat HKC een gewonnen wedstrijd speelde. Wanneer Phoenix scoorde werd dat meteen beantwoord door een Hardinxvelds doelpunt en verder speelde HKC dermate gecontroleerd dat Phoenix ook niet echt kansen kreeg om dichterbij te kunnen komen. Vooral op basis van een sterke tweede helft, waarin weinig fouten werden gemaakt, bereikte HKC een dikverdiende 14-12 overwinning. Zodoende slaagde HKC in haar missie om volledig op eigen kracht haar positie in de eerste klasse te behouden, wat voor de ontwikkeling van de jonge selectie van groot belang is.

De HKC-goals kwamen uit handen van: Emiel Deventer (6), Niels Deventer, John den Dunnen en Esther de Groot (ieder 2) en Miranda Rijnhout en Menno Bakker (ieder 1).

A.s. zaterdag reist HKC naar Tilburg voor het afsluitende duel van deze zaalcompetitie tegen Tilburg. Voor geen van beide ploegen staan er nog belangen op het spel, maar HKC zal toch een goede prestatie neer willen zetten om de tweede helft van de veldcompetitie met een goed gevoel te beginnen.

Fotoverslag

{oziogallery 697}

Foto’s : M. de Rooij

 

Fotoverslag HKC 2 – Phoenix 2

{oziogallery 698}

Foto’s : M. de Rooij