HKC overrompelt Dindoa bij competitiestart

Vooraf was moeilijk in te schatten hoe precies de krachtsverschillen lagen tussen HKC en Dindoa, maar HKC had afgelopen zaterdag bij de competitie opening weinig tijd nodig om dit duidelijk te maken. De Hardinxvelders hadden in een mum van tijd een 5-0 voorsprong opgebouwd, welke zij in de eerste helft gedegen spelend uitbouwden naar een comfortabele 14-4 ruststand. In de tweede helft duurde het even voor de productie weer op gang kwam, maar toen dit eenmaal het geval was, kon HKC gemakkelijk spelend op een meer dan overtuigende 24-9 stand finishen.

Het bleek dat Dindoa nogal wat spelers was kwijtgeraakt ten opzichte van het vorig seizoen, waardoor veel jonge talenten moeten worden ingepast, wat uiteraard tijd nodig zal hebben. Bij HKC nagenoeg hetzelfde team als vorig jaar, nu met Rianne Swets (terug van PKC) in de ploeg en nog zonder Annelies Kop die vrijdag in het huwelijk trad.

HKC startte furieus en de eerste twee aanvallen leverden evenzovele doelpunten op en met twee snelle treffers van het tweede aanvalsvak stond er na 6 minuten een 4-0 stand genoteerd. Dindoa kwam er niet aan te pas en HKC maakte duidelijk dat er voor hen in deze wedstrijd niets te halen viel. Via goed opgezette aanvallen bleef de BMN-ploeg de Ermelose korf bestoken, waarbij ook belangrijk was dat de Boven-Hardinxvelders heersten in de rebound. Gestaag bouwde HKC de voorsprong uit en van spanning in dit duel was op geen enkele manier sprake. Bij het rustsignaal van de goed leidende arbiter Wim Hoekwater stond er een 14-4 stand op de borden.

Na de pauze werd het spel wat laconieker van HKC-kant en duurde het langer voor de scores weer op gang kwamen. Niettemin waren de eerste drie goals na rust voor de thuisclub. Vervolgens scoorden beide teams om en om tot 19-6, waarna HKC-coach Peter van Houwelingen een kwartier voor tijd tegelijkertijd drie wissels toepaste: Eva aan de Wiel, Aron Versteeg en Ruud aan de Wiel kwamen in de ploeg voor Vivian Kros, Niels Deventer en John den Dunnen. HKC bleef het beste van het spel houden, ondanks dat de concentratie wat verminderde. Opvallend was dat Dindoa uiterst sportief en positief naar elkaaar toe bleef strijden voor een beter resultaat. In de slotfase wist de thuisploeg de score nog verder te verhogen tot een 24-9 eindstand.

Twee belangrijke punten bij de competitiestart, die HKC nog niet een beeld geven waar het nu precies staat, omdat verondersteld mag worden dat Dindoa daar nog geen goede graadmeter voor was. Mogelijk komt daar a.s. zaterdag meer inzicht in, als HKC op bezoek gaat bij EXakwa in Lelystad. Deze ploeg won haar eerste wedstrijd met duidelijke 20-27 cijfers van streekgenoot EKVA in Almere en HKC zal dan op een beduidend grotere tegenstand moeten rekenen.

De goals tegen Dindoa kwamen voor HKC uit handen van:Emiel Deventer en John den Dunnen (ieder 5), Kees Baks (4), Niels Deventer (3), Rianne Swets en Mariëlle de Waal (ieder 2) en Vivian Kros, Aron Versteeg en Ruud aan de Wiel (ieder 1).