HKC overrompelt Antilopen

HKC was de derde wedstrijd van het seizoen gastheer van Antilopen/Lancyr Deelen, een ploeg die al jarenlang op het niveau van de Overgangsklasse uitkomt. Met twee overwinningen op zak had HKC de afgelopen weken veel zelfvertrouwen getankt, maar had zich toch heel goed op de tegenstander geprepareerd om niet verrast te worden door de Leusdenaren. HKC moest het deze wedstrijd stellen zonder de geschorste Stefan den Breejen.

In de eerste minuten golfde het spel nog even op en neer, maar toen Rianne Swets in de vijfde minuut de score voor HKC had geopend, was het de thuisploeg die direct duidelijk maakte wat haar intenties waren en in de achtste minuut was de score reeds opgevoerd naar 4-0. Na 5-0 deed Antilopen iets terug, maar het kon HKC op geen enkele manier verontrusten en onverstoorbaar denderde de Hardinxveldse machine door naar 9-1 in de 25e minuut. In plaats van stug door te gaan, kwam er toen zand in de HKC-motor en dat gaf de bezoekers de gelegenheid om tot aan de rust wat van de achterstand af te knabbelen. Bij een 9-5 stand zetten de ploegen zich achter de thee.

Duidelijk was dat de trainers John Spek en Raimond Nieuwenhuizen hun ploeg weer bij de les wilden hebben en niet tevreden waren met de laatste fase van de eerste helft. HKC bleek dit goed verstaan te hebben, want via haar gebruikelijke dynamische spel met gevaar van alle kanten werd het teleurstellende Antilopen de duimschroeven aangedraaid. Tjeerd Gort scoorde snel 10-5, waarna het nog even duurde voordat de score werd opgevoerd. De 11-5 van uitblinkster Kelly de Bruin vormde de inleiding van een serie Hardinxveldse treffers, die leidden tot een 16-5 tussenstand in de 53e minuut. Vervolgens werden door John Spek nog diverse wissels toegepast, waarbij het opviel dat alle elf spelers die voor HKC in het veld kwamen op het scoreformulier waren terug te vinden. Het gaf ook in deze wedstrijd de collectieve kracht van HKC weer. In de slotfase scoorden beide ploegen nog om beurten met in de laatste minuut via Annelies Kop nog het laatste woord voor HKC: 20-8. Wederom dus een eclatant overwinning voor debutant HKC dat in ieder geval aantoont een aanwinst voor de Overgangsklasse te zijn.

De HKC-reserves speelden eveneens tegen Antilopen en ook hier een grote Hardinxveldse zege: 29-11 voor het team van Rinke Hoekstra.

De goals van HKC 1 kwamen uit handen van: Kelly de Bruin (4), Niels Deventer en Tjeerd Gort (ieder 3), Rianne Swets en John den Dunnen (ieder 2) en Lotte Scherstra, Esther de Groot, Annelies Kop, Jaïr Korf de Gidts, Anieke Swets en Stefan de Groot (ieder 1).
A.s. zaterdag speelt HKC in Zoetermeer en wil daar trachten haar ongeslagen status te behouden.

Doelpunten HKC in de wedstrijd