HKC overklast Stormvogels

HKC had zaterdag een makkelijke middag tegen Stormvogels uit het zeeuwse Westkapelle. Het wist op voorhand dat er gewonnen moest worden om de titelkansen in eigen hand te houden. In de uitwedstrijd werd een regelmatige 11-19 overwinning geboekt en was het al duidelijk dat HKC een betere ploeg heeft dan Stormvogels. Zaak was om meteen druk te zetten en een snelle voorsprong op te bouwen zodat Stormvogels wist dat er vandaag niets te halen viel in Hardinxveld-Giessendam.

HKC wist snel een 3-0 voorsprong op te bouwen en Stormvogels kon vanaf minuut 1 alleen maar volgen. HKC had met name in de eerste helft het vizier op scherp staan. De bal ging weer snel van hand tot hand en er waren verschillende mooie acties te zien. HKC freewheelde verder en de laatste paar minuten gingen alle remmen los en werd er bij de rust een 17-8 tussenstand bereikt.

De tweede helft verliep het begin een stuk stroever en HKC bracht vele kansen om zeep. Maar omdat Stormvogels hier ook niet van kon profiteren, bleef HKC heel lang rond de 20 doelpunten hangen. Ook in de tweede helft kwam pas op het einde weer de doelpuntenmachine echt op gang en waren er nog een aantal mooie doelpunten te zien. Uiteindelijk won HKC toch overtuigend met 27-14 en had het publiek kunnen genieten van verschillende fraaie doelpunten.

Concurrent KOAG wist ook te winnen, dus blijft het nog spannend. De selectie heeft nu een paar weken rust en voor HKC wacht er eerst weer een thuiswedstrijd tegen het door Dick van Houwelingen gecoachte ACKC.

HKC 2 wist ook weer te winnen en kan de volgende thuiswedstrijd de vlag hijsen als er thuis gewonnen word van De Meeuwen, de concurrentie liet namelijk zaterdag punten liggen, een zeer sterke prestatie derhalve van HKC 2. HKC 3 wist zich in veiligheid te spelen in de eerste klasse door dat het zelf won van Albatros 2, ook een uitzonderlijke prestatie.

Scores HKC 1: Emiel Deventer 7, Niels Deventer 7, John den Dunnen 4, Rianne Swets 4, Ruud aan de Wiel 3, Mariëlle de Waal 1, Esther de Groot 1.