HKC overklast Roda uit Westzaan in boeiende wedstrijd

HKC moest na de gewonnen wedstrijd tegen Rapid afgelopen zaterdag een vervolg zien te geven tegen Roda uit Westzaan.
In het verleden werd er met wisselvallend resultaat tegen deze stugge tegenstander gespeeld. Roda kende geen goede start van de competitie door veel blessureleed, maar kon tegen HKC wel weer over de meeste mensen beschikken. Roda staat in de veldcompetitie op een gedeelde eerste plek dus het was geen tegenstander om te onderschatten. Er waren voor een doordeweekse dag veel toeschouwers naar dit inhaalduel in het Dok afgekomen.

HKC begon voortvarend aan de wedstrijd en wist via Esther de Groot en John den Dunnen na korte tijd een 2-0 voorsprong te pakken. Ook het andere aanvalsvak was goed op dreef en wist de via Emiel Deventer en Annelies Kop de voorsprong uit te bouwen naar 4-0. HKC speelde frivool en liep verder uit naar 8-2. Roda wist ondanks het lengteoverwicht in een vak niet aan het gewenste spel toe te komen en Annelies Kop verdedigde met verve de topschutster van Roda en hield deze dame uiteindelijk op 1 velddoelpunt. HKC wist uiteindelijk een meer dan verdiende voorsprong te behouden en ging met een ruime voorsprong de rust in, 13-7.

In de tweede helft ontspon zich een zelfde beeld. HKC bleef scherp in de afronding en met name Rianne Swets wist zicht te onderscheiden met een schotpercentage van bijna 50%.
HKC liep uit naar 17-11 en drukte in de laatste 10 minuten door naar een zeer fraaie en uiteindelijke 23-12 eindstand. Het was niet dat Roda slecht speelde, maar HKC was vandaag zeer scherp en liet merken dat er vandaag weinig te halen viel voor hen in Hardinxveld.

Scores HKC: Rianne Swets 4x, Emiel Deventer 4x, Annelies Kop 3x, John den Dunnen 3x, Niels Deventer 3x, Esther de Groot 2x, Stefan den Breejen 2x, Kelly de Bruin 2x.