HKC overklast Kinderdijk

Afgelopen zaterdag speelde HKC een thuiswedstrijd tegen Kinderdijk. Kinderdijk had al haar wedstrijden tot dan toe gewonnen. Na een slechte start van de competitie gaf de overwinning op Tjoba vorige week de Hardinxvelders vertrouwen voor de topper tegen Kinderdijk.

De thuisploeg gaf vanaf het eerste fluitsignaal veel druk op de verdedigers van Kinderdijk en in de rebound waren met name John den Dunnen en Arno den Breejen heer en meester tegen de oud PKC’ers Bart de Wit en Steven de Graaf. Maar Kinderdijk haalde desondanks de brilstand van het scorebord, Niels Deventer bracht de stand op 1-1 door een vrije bal te benutten. De thuisploeg bleef veel druk leggen op de verdediging en dit werd al snel beloond. Een doorloopbal van Menno Bakker, een strafworp van Astrid Fijnekam en een schot van Niels Deventer zette een 4-2 tussenstand op het scorebord na tien minuten spelen. Twee rake afstandschoten van Esther Bot en een schot van Esther de Groot vergrootte de marge naar drie punten voorsprong, tussenstand na een kwartier 7-4. De marge van drie punten werd tot de rust behouden. Marlies Bommelje, Astrid Fijnekam en Menno Bakker namen de doelpunten voor de thuisploeg voor hun rekening en brachten hiermee de ruststand op 10-7.

In de tweede helft bleven de HKC’ers veel aanvallende druk geven op de tegenstander en door goed reboundend werk bleven de aanvallen van Kinderdijk onverzorgd. Het agressieve spel van de thuisploeg kon in de eerste vijf minuten na rust niet worden beantwoord door Kinderdijk. Het resultaat was een voorsprong van zeven punten, Niels Deventer(2x), Menno Bakker en Astrid Fijnekam brachten de stand naar 14-7 met nog ruim twintig minuten op de klok. Kinderdijk begon geforceerd aan te vallen, wat veelal snel balverlies opleverde. HKC nam meer tijd voor het aanvalsspel waardoor de tijd langzaam weg tikte en de marge behouden bleef. Schoten van Menno Bakker en Marlies Bommelje zorgden voor een 16-9 stand met nog een kwartier te spelen. HKC bleef rustig spelen om de voorsprong te behouden en in de slotfase waren het Menno Bakker en Marlies Bommelje die de eindstand naar 18-11 brachten. Een dikverdiende overwinning die mede door strijdlust en het heersen in de korfzone tot stand kwam. HKC lijkt de slechte start achter zich gelaten te hebben en hoopt een goede reeks wedstrijden neer te zetten in de hoop de titelaspiraties nieuw leven in te blazen.

Foto’s van deze wedstrijd zijn te vinden op ‘HKC’s Fotogallerij’