HKC overduidelijke winnaar tegen ACKC

De uitwedstrijd van HKC in Giessen tegen ACKC was niet alleen het duel tussen de koploper en de hekkensluiter, maar ook het duel tussen de beide Hardinxveldse broers Dick en Peter van Houwelingen, die respectievelijk bij ACKC en HKC als trainer-coach actief zijn.
Voor HKC was het zaak om in het laatste competitieduel van 2015 geen uitglijder te maken om zodoende de strijd met de medekoplopers ook in 2016 aan te kunnen blijven gaan. Bij HKC was Rianne Swets weer terug van een blessure, terwijl Kees Baks nog steeds herstellende is.

In sporthal de Jager, waar de Almkerkers hun thuiswedstrijden afwerken, bleven de ploegen in het eerste kwartier nog bij elkaar in de buurt, met HKC steeds op voorsprong, maar daarna plaatste HKC een demarrage door via vijf doelpunten op rij uit te lopen van 4-5 naar 4-10. Na een treffer voor de thuisclub ging HKC onverdroten door en het kwaliteitsverschil tussen de ploegen bleek behoorlijk groot. HKC kon naar hartenlust aanvallen en scoren over vele schijven, ze heersten in de rebound en wisten verdedigend zoveel druk op de tegenstander te zetten dat ACKC aanvallend het antwoord schuldig moest blijven. HKC liep uit naar een ruststand van 8-15, waarbij concentratieverlies in de laatste minuten van de eerste helft ACKC nog in staat stelde driemaal te scoren.

In de tweede helft begon HKC met een dubbelscore en de wedstrijd was hiermee van alle spanning ontdaan. Waar ACKC vaak via individuele acties doelpogingen ondernam, speelde de BMN-ploeg sterk als collectief en halverwege het tweede bedrijf stond er een 12-22 stand op het bord en kon HKC freewheelend de wedstrijd gaan uitspelen. Om en om scorend vermaakten de ploegen het publiek zeker nog en uiteindelijk kon een 16-26 eindstand genoteerd worden, waarbij het laatste doelpunt van Niels Deventer – zwevend in de lucht scorend – een beauty was. Zodoende moest Dick zijn broer Peter van Houwelingen feliciteren met de dik verdiende winst, wat hij ook ruimhartig deed.
HKC gaat samen met KOAG en ONDO aan de leiding en de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, thuis tegen ONDO, wordt daarom erg belangrijk.

Tegen ACKC werden de doelpunten gescoord door: John den Dunnen (7), Emiel Deventer en Niels Deventer (ieder 5), Esther de Groot en Rianne Swets (ieder 3), Ruud aan de Wiel (2) en Mariëlle de Waal (1).