HKC opgelucht na zege

HKC incasseerde opgelucht de eerste overwinning in de zaalcompetitie. Haar Utrechtse naamgenoot HKC, dat een hoge plaats op de ranglijst innam, werd met een 16-13 nederlaag naar de Domstad teruggestuurd. Naast het binnenhalen van de nodige punten, vertoonden de Hardinxvelders duidelijk beter spel dan in de voorgaande wedstrijden en de uiteindelijke zege was dan ook meer dan verdiend.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - HKC(U) 1Nadat Utrecht de score had geopend nam HKC het initiatief en liep uit naar een 3-1 voorsprong. HKC bleef de bovenliggende partij zonder dat dit nog in de score tot uitdrukking kwam. HKC bleef wel steeds op voorsprong maar de gasten bleven mee scoren en bij rust kon er slechts een 7-6 voorsprong voor HKC genoteerd worden. Nadat Utrecht na rust snel had genivelleerd pakte HKC de zaken energieker aan en legde de tegenstander nadrukkelijk haar wil op. De wedstrijd was het aanzien meer dan waard en doordat HKC de posities goed invulde met Thomas aan de Wiel en Arjan de Haas in de rebound, konden de schutters in stelling worden gebracht. Utrecht moest toezien dat HKC halverwege het tweede bedrijf een 13-9 voorsprong had opgebouwd. HKC bleef daarna rustig spelen en gaf Utrecht geen enkele illusie dat het nog aanspraak zou kunnen gaan maken op één of meer punten.

Verdedigend had HKC haar zaken ook goed voor elkaar en de spelers van Utrecht die voor rust nog voor gevaar konden zorgen werden zodanig bespeeld dat zij geen grote rol meer konden spelen. Over meerdere schijven aanvallend was HKC succesvol en de BMN-ploeg wist de voorsprong naar 16-11 uit te bouwen, waarna Utrecht in de slotminuten de eindstand op 16-13 wist te bepalen. Opvallend was dat de helft van de Hardinxveldse productie van de dames kwam en ook dat was een groot verschil met de afgelopen weken. Een dikverdiende overwinning voor HKC was een feit en het vertoonde spel was ten opzichte van de vorige wedstrijden aanmerkelijk beter, wat vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden. De HKC goals kwamen uit handen van: Niels Deventer 5, Francis Tromp 4, Sandra de Boon en Emiel Deventer ieder 2 en Esther Bot, Esther de Groot en Arjan de Haas ieder 1.

A.s. zaterdag speelt HKC wederom een thuiswedstrijd in De Wielewaal. Tegenstander is dan Rapid uit Haarlem, aanvang 16.45 uur.

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20111203HKC1HKCU1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}