HKC opent sterk (12-16)

Na een lange rustperiode hervatte HKC het veldseizoen tegen de Meeuwen uit Putten. Na een wat teleurstellend zaalseizoen, waarin HKC toch vroegtijdig moest afhaken in de titelrace in de eerste klasse, direct een zware tegenstander: de Meeuwen speelde immers in de zaal in de hoofdklasse (waar het overigens wel uit degradeerde). In de eerste helft moest HKC duidelijk wennen (6-4), maar na een krachtige 2e helft haalde het uiteindelijk wel de volle buit binnen door een 12-16 overwinning.

De doelstelling voor deze veldcompetitie is helder voor HKC: handhaving in de overgangsklasse. Voor de zaalcompetitie hadden de Boven-Hardinxvelders redelijke zaken gedaan met 8 punten uit even zoveel wedstrijden. Na de oefenperiode bracht trainer Bram van Geffen twee wijzigingen aan. Sandra de Boon en Arnold Tromp begonnen weer in de basis-acht. De wedstrijd in Putten kwam moeizaam op gang. Beide ploegen investeerden direct veel in de verdediging. HKC probeerde veel druk te leggen op het eerste aanvalsvak van de Meeuwen met daarin twee aanvallend gevaarlijke dames. Aanvallend moest het vooral wennen aan de reboundkracht van de heren van de Meeuwen. Een overtreding van de Meeuwen na een reboundduel werd door de scheidsrechter (die zonder grens acteerde) terecht op de stip gelegd, die door John den Dunnen werd benut. Ondanks een goede verdediging van Esther Bot, scoorde directe tegenstander Hanneke Bolleman van afstand de 1-1. Marlies Bommelje schoot de 2-1 binnen, maar de Meeuwen scoorde uit een wegtreksituatie onder de korf direct tegen. John den Dunnen bracht van afstand de Rabo-ploeg nog een keer in de eerste helft op voorsprong, maar daarna nam de Meeuwen het initiatief over. HKC verviel in wat te statisch spel en in het tweede aanvalsvak kwam Menno Bakker nog niet los van de druk van Ruud Willemsen. HKC dacht de schade beperkt te houden voor rust, maar in de laatste minuut scoorde de Meeuwen nog de 6-4.

 

Na enkele tactische omzettingen kwam HKC beter uit de kleedkamer. Er moest meer bewogen worden en het achterveld zou nadrukkelijker benut moeten worden. Dit werd direct omgezet in goals van Marlies Bommelje en Menno Bakker. Kort daarop schoot Arnold Tromp sinds lange tijd HKC weer op voorsprong: 6-7. Beide ploegen wisten nu makkelijker de korf te vinden en om en om scorend werd er een 9-9 stand bereikt met nog 20 minuten te spelen. Waar de Meeuwen op dit moment stil viel was het HKC dat wel wist te scoren. Menno Bakker en Arnold Tromp schoten van afstand het verschil op twee doelpunten (10-12). De ploeg van Bram van Geffen controleerde vervolgens de wedstrijd met lange aanvallen. Verdedigend pakten John den Dunnen en Sandra Advocaat veel belangrijke ballen, waardoor de Meeuwen HKC nauwelijks nog onder druk kon zetten. Esther Bot en Marlies Bommelje brachten de stand van afstand op 10-14 met nog ongeveer 5 minuten te spelen. De Meeuwen scoorde nog 2 keer tegen, maar na de tweede afstandstreffer van rebounder Arno den Breejen kon de winst HKC niet meer ontgaan. Uiteindelijk een zwaar bevochten, maar op basis van de tweede helft, een terechte 12-16 overwinning. Hierdoor verstevigt HKC haar positie op de ranglijst. De vier ploegen onderaan de ranglijst verloren hun wedstrijden waardoor het verschil met de gevarenzone iets groter werd. Het reserveteam pakte eveneens belangrijke punten tegen de Meeuwen 2. Na een weekend rust, speelt HKC over 2 weken de dorpsderby tegen de korfbaltechnisch sterke buur Vriendenschaar.