HKC opent met zege

De eerste zaalwedstrijd was direct een lastige voor de Boven-Hardinxvelders: het onbekende ‘de Vinken’ uit Vinkeveen was de tegenstander. HKC gaat dit seizoen voor de bovenste plaatsen in deze eerste klasse en dus was het zaak de ouverture winnend af te sluiten. Na een moeizame start stelde het toch orde op zaken en wist de wedstrijd met 11-13 winnend af te sluiten.

De formatie van coach Harry Kelderman begon met dezelfde 8 mensen als in de succesvol verlopen eerste veldhelft. Wel veranderde de vaksamenstelling, zodat het in de beginfase wat onwennig bleek voor HKC. De Vinken startte furieus en nam brutaal de leiding. In de eerste 10 minuten lag het initiatief dan ook bij de thuisploeg die een 5-3 voorsprong nam. Wel moet gezegd worden dat HKC wat pech had in de afronding en de bal een aantal maal uit de korf zag draaien. Astrid Andriessen die uiterst trefzeker was in de eerste helft bracht de ploegen met een dubbelscore weer op gelijke hoogte. De Vinken kwam vervolgens nog 1 keer op voorsprong. Daarna ging de Vinkeveense storm echter liggen en trok HKC voor rust de wedstrijd alsnog naar zich toe. Via onder andere een afstandschot van Menno Bakker werd een 6-9 ruststand bereikt.

In de rust werd nogmaals benadrukt niet in het fysieke spel van de Vinken mee te gaan en met meer rust te spelen. Dit lukte ook en de Rabo-ploeg nam een 6-12 voorsprong na 5 minuten gespeeld te hebben met scores van Sandra Advocaat Menno Bakker en Arjan de Haas. Helaas stokte de score van HKC op dit moment. Er werden wel degelijk goede aanvallen gespeeld maar de afronding ontbrak. Dit gaf de Vinken de gelegenheid zich weer wat terug in de wedstrijd te spelen. Enkele minuten voor tijd scoorden ze de 10-13 en ook nog de 11-13. Dichterbij kwamen ze echter niet en zo gingen de punten mee naar Boven-Hardinxveld. Al met al toch een moeizame wedstrijd voor HKC, dat het zich aan mochten trekken dat het verschil in de tweede helft niet groter gemaakt werd. Volgende week staat de interessante ontmoeting met Tjoba op het programma in de Wielewaal, een ploeg die net als HKC voor de bovenste plaatsen wil strijden.

Scores HKC: Astrid Andriessen (6x), Menno Bakker (3x), Arjan de Haas (2x), Arnold Tromp en Sandra Advocaat (1x)