HKC op tijd langs de Meeuwen

HKC speelde afgelopen zaterdag tegen de Meeuwen uit Putten. Vorig seizoen wist HKC in het totaal 3 punten te halen tegen de Meeuwen. Dit gaf vertrouwen voor de wedstrijd van afgelopen zaterdagmiddag.

HKC begon overtuigend aan de wedstrijd en stond binnen 4 minuten op een 2-0 voorsprong dankzij twee schitterde schoten van Arnold Tromp. De Meeuwen herstelde zich goed, erg goed zelfs, want na 20 minuten stond de ploeg uit Putten met 2-5 voor. Bram van Geffen besloot een time-out te nemen om HKC wakker te schudden, vooral verdedigend moest HKC verder meelopen om de makkelijk scorende schutters van de Meeuwen uit te schakelen. HKC kwam langzaam dichterbij met schoten van Menno Bakker, Esther Tromp, wederom Menno Bakker en Arnold Tromp. De ploegen gingen met een ruststand van 6-7 thee drinken.

Na de rust wist Arnold Tromp na een vrije bal HKC naast de Meeuwen te schieten. Vanaf dit moment werd het een gelijkopgaande wedstrijd, waarin de twee ploegen erg aan elkaar gewaagd waren. Bij de stand 10-11
in het voordeel van de Meeuwen kantelde de wedstrijd in het voordeel van HKC. Arnold Tromp scoorde na een handig uitgelokte strafworp en zette zijn ploeg wederom naast de Meeuwen. Na twee mooie acties van Marlies Bommeljé, die de zieke Esther Bot verving, scoorde zij de belangrijke 12-11. Hierna verzilverde Astrid Fijnekam een strafworp die de uitstekend reboundende Arno den Breejen mee kreeg na één van zijn vele gewonnen duels onder de korf. De Meeuwen sputterde nog wat tegen door 4 minuten voor tijd de aansluitingstreffer te scoren. Bram van Geffen besloot Ruud aan de Wiel in het veld te brengen en dit bleek een uitstekende wissel te zijn van de trainer. Na twee doelpogingen van Ruud aan de Wiel was het raak en met nog 2 minuten te spelen stond HKC met 14-12 voor. Menno Bakker had nog een verrassing in petto door 1 minuut voor tijd een schitterde doorloopbal te scoren. De Meeuwen scoorde nog een doorloopbal, maar wist dat de wedstrijd gespeeld was.

HKC boekte een belangrijke overwinning en moet volgende week weer flink aan de bak tegen Vriendenschaar, want de dorpsgenoot wist wederom geen punten te behalen en staat met lege handen. HKC wil Vriendenschaar graag ook na 4 duels op 0 punten houden, dus dat belooft een mooie wedstrijd te worden.