HKC op stoom bij OZC (10-18)

HKC speelde zaterdag haar 3e wedstrijd in 8 dagen. Na twee eerdere zeges tegen KC Dordrecht en SDO (V) werd er nu aangetreden tegen OZC in Rotterdam. In de eerste helft kon HKC maar moeilijk los komen (7-9), maar na rust was het verzet van de thuisploeg gebroken en speelde HKC de wedstrijd makkelijk uit naar een 10-18 overwinning.

OZC was de competitie goed begonnen met 3 punten uit 2 wedstrijden en dus beloofde het vooraf een spannende wedstrijd te worden. HKC schoot echter als een komeet uit de startblokken en via twee afstandsschoten van Stefan de Groot stond het al snel op een 0-2 voorsprong. Na een doorloopbal van Hicham Maachi was het OZC dat iets terug deed uit een strafworp. OZC speelde weliswaar lange aanvallen maar was in deze fase niet echt scherp in de afronding. HKC ging door waar het gebleven was en nam zonder groots te spelen langzaam maar zeker meer afstand. Via goals van Mariëlle de Waal uit een strafworp en Kees Baks uit een schot van afstand, werd een tussenstand bereikt van 1-5. OZC kon wederom vanuit een strafworp tegenscoren, maar HKC liep nog verder uit naar 2-7 via schoten van Hicham Maachi en Stefan de Groot. Vanaf dat moment verslapte de aandacht van de BMN-formatie en kon OZC langzaam aan dichterbij kruipen. HKC maakte een aantal persoonlijke fouten in de verdediging. Aanvallend werd het spel wat slordiger en statischer waardoor het uiteindelijk slechts 7-9 bij rust stond.

Moment in de wedstrijd OZC 1 - HKC 1

Coach Johan van Barneveldt haalde de afspraken in de rust nogmaals aan en stuurde HKC weer gemotiveerd het veld in. Twee minuten later stond er weer een geruststellende 7-11 tussenstand op het scorebord na doelpunten van Mariëlle de Waal en Stefan de Groot. Tien minuten na rust viel Hicham Maachi uit na een ongelukkige val. Hij werd vervangen door Stephan den Breejen die een sterke invalbeurt maakte, spelend vanuit de rebound. vakgenoten Miranda Rijnhout en met name Emiel Deventer profiteerden dankbaar van de vele schotkansen die ze kregen. In het andere vak was het Kees Baks die onder de korf heerste, waardoor OZC dat zich in de eerste helft had leeg gespeeld nooit meer in de wedstrijd terug kon komen. Anieke Swets werd in de slotfase nog ingebracht en zij scoorde fraai achter de korf een schot van korte afstand waarmee de eindstand van 10-18 werd bereikt.

Aanstaande zaterdag staat er weer een interessante wedstrijd op het programma. HKC speelt om 16:00 thuis tegen ACKC. ACKC uit Almkerk heeft een sterke start met 5 punten uit 3 wedstrijden en staat onder leiding van Dick van Houwelingen, de vorige trainer van HKC. Dit betekent dus een strijd om de koppositie tussen de nummers 1 en 2 uit deze tweede klasse.

De doelpunten in de wedstrijd tegen OZC werden gescoord door: Stefan de Groot (4x), Mariëlle de Waal (4x), Hicham Maachi (3x), Emiel Deventer (3x), Kees Baks, Esther de Groot, Miranda Rijnhout en Anieke Swets(1x).

Fotoverslag

{oziogallery 806} Gemaakt door: A. Verschoor

Videofragment

{youtubegalleryid=4,1} Gemaakt door: A. Tromp / A. den Breejen

Fotoverslag Avanti 3 – HKC 2

Fotoverslag, gemaakt door M. de Rooij