HKC ondermaats tegen Swift

De eerste thuiswedstrijd van HKC beloofde een topper te worden met het Middelburgse Swift als opponent, maar het werd voor de Hardinxvelders een grote deceptie. Slechts even, halverwege de eerste helft, leek HKC aan te klampen bij de tegenstander, maar verder kwam HKC in het stuk eigenlijk niet voor.

Na een snelle openingstreffer van Swift golfde het spel aanvankelijk nog heen en weer, maar al snel nam Swift het heft in handen. HKC maakte het zich daarbij zelf moeilijk door enkele opgelegde kansen te missen, terwijl de tegenstander wel met regelmaat de korf wist te vinden. Pas in de 13e minuut, bij een 0-5 achterstand, tekende Sanne Langendoen voor de eerste HKC-treffer. Het leek de aanzet voor een revival. Verdedigend kreeg HKC haar zaken wat beter op orde en door nog eens drie treffers op rij voor de Novafrontploeg ging het publiek er bij een 4-5 stand eens goed voor zitten. HKC kon echter niet doordrukken en de Zeeuwen slaagden erin om het tij te keren om bij rust weer een ruimere voorsprong te hebben bereikt: 5-8.

In de tweede helft beslisten de bezoekers de wedstrijd al snel. Het werd een duel tussen een collectief sterk Swift en een HKC dat er niet in slaagde tot vloeiend samenspel te komen. Swift, dat een sterk dameskwartet heeft, liep al snel uit naar 5-10 en de doelpuntloze periode voor HKC duurde nu nog langer dan in de eerste helft. Swift kan daardoor verder uitlopen naar 5-12. Pas in de 15e minuut wist HKC haar eerste doelpunt na rust te produceren, maar was niet in staat om alsnog voor een ommekeer in de wedstrijd te zorgen. Swift bleef de veel sterkere partij en liep zelfs weg naar een 7-16 voorsprong. Pas toen kwam HKC, onder impulsen van invaller Stefan den Breejen wat los en wist de score een nog wat draaglijker aanzien te geven. De prima leidende arbiter Frank van Alphen floot uiteindelijk af bij een 11-17 stand , waarop eigenlijk niets af te dingen was.Door twee nederlagen moet HKC voorlopig in de wachtkamer plaatsnemen voor een plaats in de kopgroep van de Overgangsklasse, maar coaches John Spek en Raimond Nieuwenhuizen zullen met het team wel aan de bak moeten om snel op het niveau te komen om weer een rol te kunnen gaan spelen.

Tegen Swift kwamen de HKC-doelpunten uit handen van: Esther de Groot, Sanne Langendoen, Corné Troost en Stefan den Breejen (ieder 2) en Annelies Kop, John den Dunnen en Tjeerd Gort (ieder 1).

Doelpunten HKC in de wedstrijd

Foto’s van de wedstrijd: HKC 1 – Swift 1

Foto’s van de wedstrijd: HKC 2 – Swift 2