HKC onder de maat tegen Korbatjo

Na de winstpartij in de openingspartij van deze zaalcompetitie, uit tegen Vriendenschaar in Bodegraven, moest HKC daar in De Wielewaal een goed vervolg aan geven tegen het sterk ingeschatte Korbatjo.

Het werd een wedstrijd waarin HKC nooit goed in haar spel kwam, de ploeg Uit Oud-Beijerland had haar huiswerk blijkbaar goed gedaan, en de uitploeg beheerste in feite de wedstrijd. Het verschil in de score bleef miniem, waardoor de uitslag tot de laatste minuut moeilijk te voorspellen viel, maar op de zege van de gasten viel weinig af te dingen.

Korbatjo opende de score en van meet af aan ontspon zich een kat en muisspel, waarbij om en om gescoord werd en waarbij HKC bijna steeds in de achtervolging moest. Hierbij viel op dat het schotpercentage bij HKC erg laag was en dat de BMN-ploeg moeite had om in de verdediging de rebound te pakken. Het betekende dat de beweeglijke aanvallers van Korbatjo moeilijk onder druk konden worden gezet en dat de bezoekers lange aanvallen konden opzetten. Hierdoor ging HKC wanneer zij in de aanval kwamen te snel tot afronding over en speelde hiermee Korbatjo in de kaart. Bij rust stond een 6-8 stand op het scorebord en dat gaf nog voldoende perspectief voor het tweede bedrijf. Dat bleek ook, want HKC kwam energiek uit de kleedkamer en had in een mum van tijd de score gelijk getrokken. Aanvallend speelde HKC beter dan voor rust, maar steeds als de Hardinxvelders naast Korbatjo kwamen, was men verdedigend onvoldoende bij de les. Toch slaagde HKC er in om bij 13-12 voor het eerst aan de leiding te komen en het publiek ging er toen goed voor zitten en verwachtte dat HKC in deze fase toe zou slaan. Het tegendeel bleek waar. Korbatjo wist de bordjes weer te verhangen, HKC bleef aandringen, maar moest weer in de achtervolging en de spanning werd steeds verder opgevoerd. Het was het beeld van de wedstrijd: Korbatjo maakte gebruik van haar mogelijkheden en HKC bleef toch onder de maat en dat stond succes voor de thuisploeg in de weg en HKC moest tenslotte genoegen nemen met een teleurstellende 15-17 nederlaag. De scores van HKC kwamen van: Niels Deventer (4), John den Dunnen en Kees Baks (3), Esther de Groot (2) en Mariëlle de Waal, Annelies Korevaar en Emiel Deventer (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC in ’s-Gravendeel tegen ADO en in deze wedstrijd is winst een must. Aanvang in sporthal De Schenkel is 15.40 uur.