Titel lonkt voor HKC

HKC is dichtbij de dubbel in deze korfbaljaargang 2016-2017. Na de titel en promotie naar de Overgangsklasse in de zaal, ligt een dergelijk scenario ook op het veld in het verschiet. De Hardinxveldse korfballers moeten in de resterende drie wedstrijden nog één wedstrijdpunt in de wacht slepen om zich ook op het veld overgangsklasser te mogen noemen. Al a.s. zaterdag kan het fel begeerde kampioenschap in Nijmegen in de wedstrijd tegen Noviomagum een feit worden.

Afgelopen zaterdag rekenden de zwart-witten gedecideerd af met het bezoekende ODIK, dat met niet mis te verstane 27-15 cijfers werd terug gestuurd naar Barneveld. Er was veel publiek afgekomen op deze wedstrijd en zij zouden geen spijt krijgen van hun bezoek aan het HKC-complex. Onder een heerlijke voorjaarszon werd door HKC een voortreffelijke teamprestatie geleverd, waarbij mooie staaltjes korfbal waren te aanschouwen.

Hoewel ODIK wel de score opende, was het HKC dat het spel dicteerde en vroeg in de wedstrijd een 4-1 voorsprong nam. Al direct was duidelijk dat HKC de lakens uitdeelde en ODIK niet bij machte was het schuttersgeweld bij HKC aan banden te leggen. HKC had op alle pionnen over ten opzichte van haar tegenstander en liep snel verder uit naar een riante 8-1 voorsprong, waarbij captain Emiel Deventer met scherp schoot en een ware plaag was voor zijn tegenstander. ODIK ging vervolgens wel wat mee scoren, maar het tegenspel van de gasten was te mager om weer in het spoor van HKC te komen. Met een overduidelijke 14-5 ruststand wist HKC toen al dat de zege binnen was.

Opdracht voor de tweede helft was om op het niveau van de eerste helft te blijven acteren en het publiek te vermaken met mooie acties. De Novafrontploeg voldeed aan deze opdracht. ODIK scoorde weliswaar weer als eerste na rust, maar HKC reageerde direct en liep uit naar 17-7 om vervolgens het publiek te vermaken met onder andere enkele heerlijke treffers van John den Dunnen. Naast het aanvallende geweld, had HKC ook verdedigend haar zaken goed voor elkaar en liet ODIK nauwelijks in haar spel komen. Slechts via soms wat gemakkelijk gegeven strafworpen konden de bezoekers nog af en toe mee scoren, maar het was te pover en een echte wedstrijd werd het nooit meer. Bij een 24-11 stand paste HKC-coach John Spek nog enkele wissels toe. Eerst kwam Stefan de Groot in het veld voor Niels Deventer, waarna Emiel Deventer met negen goals en een schotpercentage van 43% een applauswissel kreeg en werd vervangen door Ruud aan de Wiel. Uiteindelijk wist HKC een afgetekende 27-15 zege bij te schrijven en doordat de enig overgebleven concurrent Telstar verloor, werd de voorsprong op de ranglijst vergroot naar zes punten met nog drie wedstrijden te gaan.

Doelpuntenmakers tegen ODIK waren: Emiel Deventer (9), John den Dunnen (7), Esther de Groot en Rianne Swets (ieder 3), Stefan de Groot (2) en Kelly de Bruin, Annelies Kop en Niels Deventer (ieder 1).

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=5VaprfFesXQ[/embedyt]