HKC nipt onderuit tegen Futura

In de wedstrijd tegen Futura wist HKC wel het goede spel van de laatste weken vast te houden, maar dit was niet voldoende om tot puntenwinst te komen. De Haagse ploeg bleek ook een prima spelletje op de mat te kunnen leggen en maakte duidelijk dat zij niet toevallig de tweede plaats op de ranglijst innam.

Moment in de wedstrijd Futura 1 - HKC 1In de aanvangsfase waren beide ploegen productief, waarbij HKC het spel beheerste en in die periode de tegenstander eigenlijk op afstand had moeten zetten. Door individuele acties van enkele lepe Futura spelers kon de thuisploeg toch aanklampen en er ontwikkelde zich voor het publiek een aantrekkelijk schouwspel. Enerzijds was het HKC dat als team opereerde en aan de andere kant Futura dat via fraaie acties van individuele spelers tot een goed niveau wist te komen. Nadat HKC bijna de gehele eerste helft de leiding had gehad, moest het bij rust toch genoegen nemen met een gelijke 8-8 stand.

In de tweede helft was het Futura dat de toon aangaf moest HKC steeds in de achtervolging. Aanvankelijk leek dat ook wel te lukken, maar na een kwartier liep Futura in vijf minuten tijd uit naar een ogenschijnlijk comfortabele 17-12 voorsprong . Op dat moment liet HKC toch weer zien dat er een team binnen de lijnen stond dat wilde blijven knokken voor een goed resultaat en zij slaagde er dan ook in om via gevarieerd spel terug te komen tot 17-16. Er was toen nog drie minuten te spelen en was er eigenlijk nog van alles mogelijk. Verder dan een vrije bal die uit de korf draaide en een korte kans die op identieke manier misging kwamen de Hardinxveldse korfballers niet meer en moest het de punten dus in Den Haag achterlaten, in het besef dat het zeker een punt in dit duel verdiend had.

De Hardinxveldse doelpuntenmakers waren: Emiel Deventer (4), Sandra de Boon (3), Arjan de Haas (3), Esther Bot (2), Arnold Tromp (2), Marlies Bommeljé (1) en Francis Tromp (1). De korfballers gaan nu genieten van een korte winterstop en de eerstvolgende wedstrijd is tegen Vitesse uit Barendrecht op 7 januari in De Wielewaal, aanvang 18.55 uur.

Fotoverslag

Foto’s: A. Verschoor

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20111217Futura1HKC1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}