HKC niet opgewassen tegen Phoenix

De wedstrijd van HKC in Zoetermeer tegen Phoenix werd vooraf als een interessante match bestempeld. Beide ploegen zaten in een flow omdat zij de laatste drie wedstrijden in winst hadden weten om te zetten en deel uitmaakten van een aantal ploegen die de gedeelde tweede plaats bezetten.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Refleks 1

Hoewel HKC met een goed gevoel was afgereisd, moesten zij de punten overduidelijk bij Phoenix achterlaten, omdat de thuisploeg op meerdere fronten heerste. Op het gebied van fysieke kracht, inzet en schotvaardigheid moest HKC haar meerdere erkennen in de tegenstander en de 21-13 uitslag was misschien wat geflatteerd maar zeer zeker verdiend.
De eerste twee aanvallen van Phoenix leverde evenzovele doelpunten op, waarna HKC tot 5-3 mee ging scoren. Daarna was het uitsluitend de thuisclub, dat technisch niet al te gepolijst speelde, wat de klok sloeg. Soms tot eigen verbazing werd een bijzonder hoog schotpercentage behaald. De score werd opgevoerd naar 12-4, waarna de ruststand op 13-6 werd bepaald.

In de tweede helft had HKC zich beter ingesteld op haar tegenstander en ondanks het gemis aan reboundkracht kreeg de wedstrijd nu een evenwichtiger karakter. Zonder de idee te gaan krijgen dat HKC beslag op één van de punten zou kunnen gaan leggen knabbelde men toch wat van de achterstand af. De Hardinxvelders bleven zoeken naar mogelijkheden en kwamen na een 16-8 stand terug naar 17-12. De tijd was tekort om nog spanning in de wedstrijd te brengen en doordat Phoenix in de laatste minuut nog drie keer de korf wist te vinden werd de eindstand toch nog vrij ruim op 21-13 bepaald.
De scores van HKC werden verzorgd door: Francis Tromp, Emiel Deventer en Ruud aan de Wiel (ieder 3), Esther de Groot (2) en Marlies aan de Wiel en Niels Deventer (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC in De Wielewaal tegen Tilburg, een ploeg die zich ook ophoudt in de brede middenmoot. In ieder geval een wedstrijd waarvan de winnaar nog naar de top van de ranglijst kan blijven kijken en voor HKC dus alle reden om revanche te nemen voor de verliespartij van afgelopen zaterdag. Aanvang van HKC – Tilburg: 17.00 uur.

Fotoverslag

{oziogallery 708}