HKC: Niet goed, wel punten

De eerste thuiswedstrijd dit zaalseizoen betekende direct een regioderby nu ex-hoofdklasser Oranje Wit op bezoek kwam. Bij de Dordtenaren was er nogal wat gebeurd in de aanloop naar deze wedstrijd. Een kranteninterview eerder in de week leidde uiteindelijk tot het ontslag van trainer-coach Mady Tims, waardoor Chris Beuk nu die taken waarnam op de Dordtse bank. Het zorgde er in ieder geval voor dat Oranje Wit uiterst gemotiveerd aan het duel begon. HKC wilde vanzelfsprekend de overtuigende ouverture tegen Rust Roest een goed vervolg geven. Volle tribunes in Het Dok zorgden in ieder geval voor een prima sfeer.

Bij HKC maakte Mark Klop zijn basisdebuut en begon Jaïr Korf de Gidts op de bank. In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar weinig toe, waarbij HKC toch maar moeilijk in haar gebruikelijke spel kon komen. Ze hadden moeite in de rebound en konden niet gemakkelijk hun schoten pakken. Het zorgde ook voor enkele schotklokoverschrijdingen, waar HKC normaliter weinig last van heeft . Dat was ook de verdienste van Oranje Wit, dat veel energie in de wedstrijd stopte. Nadat beide ploegen een aantal keren om en om hadden gescoord was het eerst Oranje Wit dat het voortouw nam in de score, terwijl dat later overgenomen werd door HKC, dat ook met een 9-8 voorsprong de rust inging.

Na de pauze was het Oranje wit dat snel egaliseerde en ook een voorsprong pakte. HKC speelde onrustig en moest in de achtervolging wat het overigens wel goed deed. Ondanks dat het spel niet goed liep, bleef de Novafrontploeg er wel voor gaan en bleef het in eerste instantie binnen een overbrugbare marge van haar opponent. Bij Oranje Wit werden de jeugdinternationals Jop Brouwer en Bo Oppe ingezet, wat niet direct invloed had op het spelbeeld. Ondanks dat er enkele fraaie HKC-goals vielen te noteren, moest HKC toezien dat Oranje Wit een 14-17 voorsprong nam. Met nog ruim vijf minuten te gaan moest HKC komen en dat deed ze dan ook. Trainer-coach John Spek maakte uitstekend gebruik van de nieuwe wisselmogelijkheden. Hij bracht Jaïr Korf de Gidts voor Mark Klop, die vervolgens in het andere vak Niels Deventer verving. HKC slaagde erin om in ruim twee minuten de stand gelijk te trekken en vervolgens zelfs op een 18-17 voorsprong te komen met nog een kleine twee minuten te spelen. Het werden twee bloedstollende minuten. Na de snelle gelijkmaker van Oranje Wit bracht John den Dunnen HKC weer aan de leiding, maar ook nu werd dat beantwoord met een snelle Dordtse treffer. Het was Mark Klop die met zijn afstandstreffer matchwinner werd, want met nog een halve minuut op de klok forceerde Oranje Wit te snel een doelpoging, waardoor HKC kon onderscheppen. Het publiek kon beginnen met aftellen en de zwaar bevochten punten waren binnen voor HKC. Zuur voor Oranje Wit, maar voor debutant HKC weer een belangrijke tweepunter.

De HKC-goals kwamen uit handen van: Mark Klop (5), John den Dunnen (4), Niels Deventer en Tjeerd Gort (ieder 3), Kelly de Bruin en Lotte Scherstra (ieder 2) en Annelies Kop (1).

A.s. zaterdag speelt HKC om 18.30 uur in de Ridderkerkse sporthal De Fakkel tegen het nog puntloze KCR, waarbij de Hardinxvelders op een warme ontvangst moeten rekenen.

Doelpunten HKC in de wedstrijd

Foto’s van de wedstrijd