HKC neemt revanche op Korbatjo

Op voorhand werd door HKC de uitwedstrijd tegen Korbatjo als moeilijk bestempeld. De thuiswedstrijd tegen de Oud-Beijerlanders leverde HKC de enige nederlaag van dit seizoen op en vorig seizoen moest HKC de punten bij Korbatjo achterlaten.

Afgelopen zaterdag liet HKC vanaf het eerste fluitsignaal merken niets weg te willen geven. De eerste twee aanvallen leverden evenzovele doelpunten op en verdedigend zette HKC zoveel druk dat de thuisclub het antwoord schuldig moest blijven. Na acht minuten stond er al een riante 2-6 voorsprong voor de BMN-ploeg op het scorebord, waarna de doelpuntenhonger even gestild was. HKC ging even wat slordiger met de kansen om, maar door sterk verdedigen werd Korbatjo geen kans gegeven om dichterbij te komen. Toen de HKC-productie weer op gang kwam, liepen de Hardinxvelders door naar een 4-10 voorsprong en reeds na twintig minuten spelen was duidelijk dat HKC dermate superieur was, dat Korbatjo niet nog een keer voor een stunt zou kunnen zorgen.
HKC speelde collectief sterk, kende geen zwakke plekken en slaagde erin de voorsprong in de eerste helft uit te bouwen naar een 6-14 ruststand. Het meegereisde HKC-publiek zag dat van de spanning die vooraf was verwacht niet veel meer te bespeuren was en zo Korbatjo nog enige hoop op een betere afloop koesterde, werd deze meteen na rust de kop in gedrukt. Niels Deventer besliste de wedstrijd met twee snelle treffers definitief en wat restte was het geconcentreerd uitballen van het duel. HKC deed dat met een aantal fraai opgezette en goed afgeronde aanvallen en Korbatjo wist vervolgens ook nog haar doelpunten mee te pikken. Waar Rianne Swets in de eerste helft opviel door haar verdedigende onderscheppingen, onderscheidde zij zich in het tweede bedrijf door in een kort tijdsbestek viermaal trefzeker te zijn. De maximale voorsprong bedroeg halverwege de tweede helft 11 punten (9-20) en het gaf scheidend trainer-coach Peter van Houwelingen de gelegenheid om Stefan den Breejen en Kelly de Bruin nog in de ploeg te brengen voor Niels Deventer en Rianne Swets. Bij het eindsignaal van scheidsrechter Van Alphen had Korbatjo nog wat van de achterstand af weten te knabbelen, maar de Oud-Beijerlanders moesten erkennen dat er deze zaterdag tegen dit HKC geen succes te behalen was en met 17-25 de punten mee moesten geven. Door deze winst en het gelijkspel van concurrent KOAG tegen ONDO ’s-Gravenzande gaat HKC nu alleen aan kop in de tweede klasse.

De doelpunten tegen Korbatjo kwamen uit handen van: Niels Deventer (6), Ruud aan de Wiel (5), Rianne Swets en John den Dunnen (ieder 4), Esther de Groot (3) en Annelies Korevaar, Mariëlle de Waal en Emiel Deventer (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC in De Wielewaal tegen het lager geklasseerde ADO uit ’s-Gravendeel en HKC doet er goed aan deze tegenstander niet te onderschatten om de titelkansen gaaf te houden. Aanvang 17.30 uur.