HKC neemt punten mee uit Bodegraven

HKC was het aan haar stand verplicht om de eerste wedstrijd van het zaalseizoen de punten mee te nemen tegen Vriendenschaar uit Bodegraven.
Op voorhand was HKC torenhoog favoriet op basis van de statistieken. HKC 1 heeft maar 1 doel deze competitie en dat is kampioen worden in deze lastige 2de klasse. Het doel is natuurlijk om vanaf volgend seizoen de wedstrijden af te werken in de eerste klasse in Boven Hardinxveld in de hal die op het moment gebouwd wordt, dus alleen winst telt in deze competitie.

HKC heeft nog weinig historie met Vriendenschaar uit Bodengraven, dus er was niet veel wetenschap over deze ploeg. Vriendenschaar stond op het veld na een halve competitie in de middenmoot in de 2de klasse en HKC doet nog steeds mee om de prijzen op het veld in de 1ste klasse.

De hal van Vriendenschaar was niet echt druk bezet en misschien was daar ook het late tijdstip van spelen debet aan. HKC startte in de vertrouwde basisopstelling en wist met 2 snelle scores via Kees Baks en Rianne Swets binnen korte tijd een 0-2 score het spel naar zich toe te trekken. HKC bouwde middels lange aanvalllen de voorsprong uit naar 0-4 via Niels Deventer en John den Dunnen en iedereen ging er eens lekker voor zitten. Het aanvalsvak van HKC dat zo makkelijk de eerste voorsprong wist te nemen had echter moeite om er een vervolg aan te geven en zo bleef deze tussenstand lange tijd op het bord staan. Vriendenschaar wist daar van te profiteren, mede door het uitblijven van het afronden van de vele kansen die HKC kreeg en kroop naderbij tot 3-4. Niels Deventer gaf HKC daarna weer wat lucht via een schot van dichtbij, 3-5. Vriendenschaar haakte weer aan en HKC bleef tegen zichzelf spelen en wist uiteindelijk met een krappe 6-7 voorsprong de rust in te gaan. HKC speelde onder de maat en had duidelijk de overhand.

Net na de rust leek zich een zelfde spelbeeld af te tekenen en tot 8-8 ging het gelijk op. Toen zette HKC weer aan en werden de makkelijke schotkansen weer gepakt en liep het binnen afzienbare tijd uit naar 8-12, en met name die laatste score was een beauty van Niels Deventer, die z´n directe tegenstander op het verkeerde been te zetten en een doorloopbal in de lucht afrondde zoals we dat vaker gezien hebben. HKC denderde door, en via een paar mooie afstandsschoten van Annelies Korevaar was het gat snel geslagen tot 9-16. HKC kon op dat moment de wedstrijd rustig uitspelen en nog wat wissels toepassen. Kelly de Bruin kwam voor Rianne Swets en Aron Versteeg voor de moegestreden Emiel Deventer en de wedstrijd werd helaas ondanks een sterk begin van de 2de helft plichtmatig uitgespeeld. Vriendenschaar wilde nog wel en wist voor hen de einduitslag nog een dragelijker aanzien te geven en HKC won uiteindelijk zonder te overtuigen de eerste wedstrijd met 14-17.

Volgende week wacht de eerste test van dit seizoen als Korbatjo op bezoek komt. Korbatjo speelt net als HKC 1 op het veld in de eerste klasse en word gezien als concurrent van HKC voor de titel. HKC zal volgende week scherper voor de dag moeten komen om te laten zien dat er in de Wielewaal niets te halen valt. Deze wedstrijd vangt aan om 17:35 uur in de Wielewaal.

Scores HKC: John den Dunnen 4, Kees Baks 4, Niels Deventer 3, Emiel Deventer 2, Esther de Groot 1, Annelies Korevaar 2, Rianne Swets 1